Oltra anuncia l'inici del procés de creació d'una nova llei d'igualtat
Preguntaran als diferents col·lectius sobre les qüestions que s'han d'abordar en aquesta norma.
En aquest 8M, Dia Internacional de la Dona, À Punt ha entrevistat en Les Notícies del Matí la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.
Oltra ha manifestat el missatge de la campanya que ha tret la Generalitat commemorant aquest dia i en el qual s'aprofundeix en el fet que la pandèmia ha posat en relleu que gran part de les professions que es consideren essencials estan feminitzades i que les dones són les que "sostenen la vida".
Per això, es fa una crida a aquesta essencialitat de les dones i al fet que els homes també s'hagen d'incorporar a aquest tipus de tasques com els exemples que ha posat de la infermeria o la cura de persones.
La vicepresidenta també ha anunciat que, des d'aquest dilluns, comença el procés de creació de la nova llei d'igualtat per a homes i dones amb l'exposició pública a diversos col·lectius per tal d'arreplegar la quantitat més gran d'opinions possibles així com les propostes d'aquests per tal de poder fer una llei que incloga les seues necessitats. En aquest punt, el que es pretén és fer una redistribució de la riquesa, el poder i el temps perquè també es puguen afavorir les dones.
Oltra ha dit que es tracta d'una llei basada en els drets tenint en compte "el sostre de cristall, però també els pisos de fang" en els que estan moltes altres dones i d'on han d'eixir. La vicepresidenta ha assegurat "amb cautela" que estaria bé tindre, almenys, l'avantprojecte de llei "acordat en un any".
Respecte de les manifestacions pel 8M, la vicepresidenta ha sigut crítica amb el fet que durant tota la pandèmia a Castelló, València i Alacant, s'han fet més de 2.400 manifestacions, però que fins a aquesta, no li havien preguntat en cap altra si tenia intenció d'anar. Per això, Oltra considera que "hi ha un rerefons d'estigmatitzar el moviment feminista" i ha dit que "hi ha una ofensiva contra el feminisme".
Les regulacions trans i feministes són complementàries
La regulació dels drets de les persones trans i els col·lectius LGTBI també marquen l'agenda del Consell. En eixe sentit, Mónica Oltra ha explicat que aquestes regulacions són complementàries a les que es fan amb les dones, ja que "forma part del feminisme garantir els drets de les persones trans". De fet, la vicepresidenta ha aclarit que aquest col·lectiu és un dels que més conductes homòfobes pateix i un dels que més suïcidis genera.