Obrin tres nous jutjats 'Covid' a la Comunitat Valenciana

L'augment de casos per acomiadaments i tancament d'empreses han fet necessari un augment de sales per a eliminar-hi els retards.

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia

La pandèmia ha paralitzat la justícia. Tant pel confinament, que va tancar els jutjats durant mesos, com per l'increment de casos que arriben als tribunals per acomiadaments i tancament d'empreses. És per això que aquest divendres 1 de gener es posen en marxa 3 jutjats nous per tal d'agilitzar la justícia.

Des d'aquest dijous ja està en plantilla el personal necessari per a la creació de tres jutjats nous a la Comunitat Valenciana. Des de hui hi ha un jutjat mercantil més a València, un altre a Alacant i un altre jutjat social a Castelló de la Plana. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, argumenta que la situació feia necessària l'obertura de les noves sales: "Sabem que seran de les jurisdiccions més afectades per les conseqüències derivades de la pandèmia".

Per tal de posar-se en marxa de cara al públic dilluns, a més de tres jutges i tres lletrats de l'administració de justícia o secretaries, s'ha contractat 27 persones més. Els jutjats mercantils de València i Alacant tindran 10 funcionaris cada un i 7 el jutjat social de Castelló de la Plana.

L'objectiu és eliminar els retards en judicis que ja van començar amb l'incendi de la Ciutat de la Justícia de València a finals de 2017, i que enguany, amb el confinament, s'han incrementat amb citacions de judicis per a finals de 2022. "Hem posat ja en marxa aquests jutjats sense perjudici dels 10 jutjats més que sol·licitarem", comenta Bravo. Les noves sales de les quals parla la consellera seran de violència sobre la dona, socials, mercantils i de primera instància a València, Llíria, Sagunt, Alacant, Benidorm, Elx, Dénia i Castelló de la Plana.

També et pot interessar

stats