Nou rècord de contagis des de febrer: la Comunitat Valenciana registra 934 casos en un dia

Tot i la pujada dels positius, la pressió hospitalària es manté estable, amb 127 persones ingressades

Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19
Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19 / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana registra per segona jornada consecutiva un nou rècord de casos diaris des del mes de febrer. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dimecres 934 contagis per coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més alta dels últims quatre mesos. 

Per a trobar un registre similar ens hem de remuntar al 20 de febrer, quan es va informar de 1.155 positius de Covid. En aquell moment, l’escenari epidemiològic era completament diferent, amb fortes restriccions que limitaven les trobades socials, la mobilitat i l’activitat de l’hoteleria i de l’esport. 

A causa de la forta escalada de contagis, puja la mitjana de casos diaris durant l'última setmana fins a 530, el doble que fa només una setmana.  

La consellera Ana Barceló ha insistit que la població més vulnerable hui dia són els grups d’edats més joves, encara pendents de rebre la vacuna contra la Covid. “Estem accelerant molt el procés de vacunació d'aquest grup de la població, però aquest és un repte col·lectiu que hem d'afrontar amb prudència i responsabilitat”, ha manifestat.

La pressió hospitalària es manté estable

A pesar de la pujada dels positius dels últims dies, la pressió hospitalària es manté estable, amb 127 persones ingressades en els centres sanitaris valencians. Pel que fa a les unitats de cures intensives, en aquests moments hi ha 17 malalts en vigilància intensiva. 

D’altra banda, la conselleria ha notificat una defunció que correspon als últims set dies. Així, el nombre de persones que han mort des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins a 7.453. 

També et pot interessar

stats