Nou protocol anti-Covid per a la PAU: aforaments reduïts i distància interpersonal d’1,5 metres

La Comissió de Salut Pública ha aprovat l'actualització de les mesures de prevenció i higiene per als exàmens

Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat de 2021 a Alacant
Imatge d'arxiu de les proves de selectivitat de 2021 a Alacant / À Punt NTC

La Comissió de Salut Pública, on estan representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha aprovat l'actualització de les mesures de prevenció i higiene per la Covid-19 per a la prova d’accés a la universitat (PAU) 2021. El document recull mesures generals de prevenció de la transmissió, i mesures específiques per a l'organització de la prova i la protecció de la salut de l'alumnat, professorat i personal treballador. A la Comunitat Valenciana, la PAU se celebrarà del 8 al 10 de juny.

Entre les primeres normes es posa l'accent a indicar que no podran accedir al centre d'examen aquelles persones amb símptomes compatibles amb la Covid-19, aquelles a les quals se'ls haja diagnosticat la malaltia encara que no presenten símptomes i que no hagen finalitzat el període d'aïllament domiciliari requerit, o les que es troben en període de quarantena per haver mantingut un contacte estret amb alguna persona diagnosticada de coronavirus.

A més, es recorda la necessitat de mantindre la distància interpersonal d’almenys 1,5 metres, la limitació de contactes reduint l'aforament dels diferents espais, la higiene de mans de manera freqüent i meticulosa i l'ús de la mascareta excepte en el cas de certes exempcions. 

Així mateix, s'especifica com ha de dur-se a terme la ventilació, neteja i desinfecció de les superfícies i espais, i la gestió dels residus. Es recomana mantindre la ventilació natural encreuada de manera permanent, si pot ser, obrint finestres i portes. I, en defecte d'això s'usarà la ventilació mecànica.

Evitar aglomeracions i desplaçaments innecessaris

D’altra banda, es detalla que s'han de facilitar mesures que eviten aglomeracions i desplaçaments innecessaris de persones, com per exemple escalonar les entrades i eixides als llocs d'examen o ampliar el nombre de les seus. Facilitar la informació oportuna i els canals de comunicació a totes les persones participants en els exàmens i preveure les necessitats organitzatives i logístiques són altres de les qüestions que s'inclouen en aquesta actualització.

Quin protocol s’ha de seguir en cas de tindre símptomes?

Si una persona començara a tindre símptomes de Covid-19 s'haurà d'informar la persona responsable del centre, se li donarà una mascareta quirúrgica si no la portara prèviament, se li indicarà que se'n vaja al seu domicili només puga, i que evite contactes estrets, per a començar les mesures d'aïllament. Si per algun motiu calguera atendre aquesta persona, serà conduïda a un espai separat d'ús individual, i la persona que l'atenga haurà de portar mascareta FFP2. 

També et pot interessar

stats