Normalitat el primer cap de setmana amb el certificat covid: només l'1% de les telefonades a Emergències foren per incidències

El secretari autonòmic del servei 112 destaca que el compliment ha sigut majoritari i que la "perfecta sintonia" entre dels propietaris dels establiments i la clientela ha facilitat l'aplicació de la norma

Primera nit del certificat covid
Primera nit del certificat covid

El primer balanç del servei d'Emergències 112 sobre la implementació del certificat covid a la Comunitat Valenciana apunta que les incidències en els primers dies amb el document en vigor han sigut mínimes. De les més de 25.000 telefonades que el centre de coordinació d'emergències de la Generalitat ha rebut entre divendres i dilluns, només unes 300 —poc més de l'1%— tenien vinculació amb possibles incompliments de la normativa que regula el salconduit, necessari per a accedir a alguns espais públics com ara restaurants amb aforaments de més de 50 comensals, locals d'oci nocturn, hospitals o residències. 

El balanç l'ha presentat aquest dimarts el secretari autonòmic de Seguretat, José María Ángel, qui ha destacat tant la col·laboració de la ciutadania valenciana com dels propietaris dels establiments: "El 90% de les persones que han anat a establiments on era necessari el certificat covid l'ha acreditat sense més dificultat. Hi ha una perfecta sintonia entre els responsables de l'hoteleria i la clientela, que ha facilitat molt l'aplicació de la norma", ha assenyalat el responsable del servei d'Emergències.

Durant el pont festiu de desembre la Generalitat ha reforçat el servei de la sala del 112 per a oferir una atenció més àmplia. L'increment més gran de plantilla, d'un 20%, s'ha produït aquest dilluns, dia de la Constitució. A més, l'administració està en contacte constant amb els cossos policials de diferents municipis per a conéixer les necessitats i posar solucions al voltant de la nova normativa covid.

La Policia Autonòmica també ha donat compte al centre d'emergències sobre el treball realitzat en aquests dies. Han intervingut en 71 establiments i han interposat dotze actes d'incidències: dos a establiments, tres a ciutadans per no dur el certificat covid i set més per no portar mascareta. Des del cos de seguretat remarquen que les incidències per incompliments han sigut molt residuals. 

També et pot interessar

stats