Només 8 de cada 100 dones denuncien les violacions dins de la parella

Demanen 30 anys de presó a un home per insults, assetjament, amenaces i violacions a la companya sentimental a Rafelguaraf

Només el 7,8% de les dones víctimes de violacions dins de la parella ho denuncien / À Punt NTC

Les violacions dins de la parella són unes de les violències masclistes contra les dones més ocultes. Només la denuncien el 7,8% de les dones víctimes d’aquestes agressions.  

Segons l'última macroenquesta que es va fer el 2019 sobre violència contra les dones, a l’estat espanyol la violació dins de la parella triplica les agressions sexuals comeses per un desconegut. Unes dades que mostren només la punta de l'iceberg, ja que es calcula que només el 20% de les dones agredides ho denuncien. 

Trenta anys de presó per insults, assetjament, amenaces i violacions a la parella

Un dels pocs casos de violació dins de la parella que ixen a la llum, el d’un home acusat de violar dues voltes a la seua companya sentimental a Rafelguaraf (Ribera Alta) s’ha saldat amb la recent demanda del fiscal de trenta anys de presó contra l’agressor.

Els fets, en què l’acusat insultava, assetjava i amenaçava la víctima, van ocórrer durant tres anys, entre el 2019 i el 2021, i van incloure dues violacions. Segons la Fiscalia, l’acusat no la deixava eixir sola, la menyspreava i, fins i tot, va amenaçar-la a "tallar-la en trossets amb una motoserra". La vista oral està programada per al 12 de gener a l'Audiència Provincial de València.

Associacions com Alanna o el Centre Dona 24 h de València tracten dones que denuncien aquestes violències. Des de l'administració pública recorden a les víctimes que tenen recursos gratuïts al seu abast, com el 016, que els ofereixen suport durant tot el procés de denúncia, 24 hores al dia i els 365 dies de l’any.

També et pot interessar

stats