Quins serveis hi ha per a denunciar la violència de gènere?

Des de les institucions el missatge és clar: qualsevol indici, qualsevol sospita, s'ha de denunciar

Formes de denunciar la violència de gènere / À Punt NTC

La violència de gènere és un delicte públic des de la llei de l'any 2004. Per això, qualsevol persona pot denunciar, no només la víctima. Des de les institucions el missatge és clar: qualsevol indici, qualsevol sospita, s'ha de denunciar. Però com podem fer-ho?

Si la víctima està en perill, hem de telefonar immediatament a Emergències, al 112, i a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. O bé a la Policia Nacional, al 091, o al 062 de la Guàrdia Civil. Qualsevol d'aquestes telefonades són anònimes. Si no podem telefonar existeix una aplicació, Alertcops, que envia un senyal d'alerta a la policia amb la nostra geolocalització.

Si el que es busca és demanar ajuda, i informar-nos sobre com actuar, hem de contactar amb el 016. Aquest número ofereix diverses possibilitats: la telefònica, que no deixa rastre en la factura, via Whatsapp a través del 600 000 016, o via correu electrònic.

Finalment, també podem acudir als serveis específics del nostre municipi, província o comunitat autònoma, o a les diferents associacions de dones i ONG especialitzades. I és que alertar és clau per tal d'arribar a temps.

També et pot interessar

stats