Detingut un home a València per agredir la seua exparella i intentar causar una explosió al pis

L'arrestat està acusat d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar

El 016 és el telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere
El 016 és el telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere / À Punt NTC

La Guàrdia Civil i la Policia Local de València han detingut un home per agredir la seua exparella i tractar de causar una explosió al pis de la dona amb ella dins. Pel que s'ha pogut conéixer, el detingut i la víctima no eren parella sentimental, però mantenien una relació de caràcter sexual.

Segons ha explicat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, la intervenció policial va tindre lloc el 31 de desembre quan, cap a les 18.00 hores, van rebre l'avís d'un suposat cas de violència masclista al barri de la Torre, a València. Quan els guàrdies civils van arribar a la porta de l'edifici, el presumpte autor de l'agressió va rebre els agents "amb amenaces i negant-se a obrir".

Poc després, es van personar agents de la Policia Local, moment en el qual una dona va començar a demanar ajuda per una altra finestra de l'edifici, dient que l'home pretenia botar foc a l'habitatge utilitzant una bombona de butà. Els fills de la dona, d'11 i 12 anys, van arribar al lloc i els agents van haver d'assistir-los per a evitar que visqueren aquella "desagradable situació".

Davant del perill que tant la dona com els altres veïns pogueren patir per una explosió de gas butà, els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local van decidir entrar en l'habitatge. Una vegada dins, l'home es va atrinxerar a la cuina, col·locant mobiliari a la porta perquè els agents no pogueren accedir. Quan van aconseguir obrir la porta, van trobar el sospitós amb un encenedor a la mà i el gas obert "amb la intenció de provocar una explosió".

Els agents van aconseguir reduir i detindre l'agressor, i a continuació van alliberar la dona, que s'havia tancat en una habitació després que el seu company l'agredira.

L'arrestat, de vint-i-cinc anys, està acusat d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar i les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Violència sobre la Dona Número 1 de València.

També et pot interessar

stats