Alacant i València reforcen els serveis per a evitar agressions masclistes la nit de Cap d’Any

L’objectiu és que les dones puguen gaudir de la festa en un “ambient segur, lliure d’assetjament i maltractament”

Un agent del grup GAMA de la Policia Local de València
Un agent del grup GAMA de la Policia Local de València / Policia Local de València

Una furgoneta amb dos agents del Grup d'Atenció als Maltractaments (GAMA) de la Policia Local de València oferirà des de primera hora de la nit d’aquest dissabte atenció a les dones que puguen ser víctimes d’agressions sexuals o casos de violència de gènere.

Es tracta d'un punt d'atenció fix instal·lat a la plaça de l'Ajuntament amb l'objectiu de cobrir la zona de més afluència que comptarà, a més, amb el suport d'una patrulla. El dispositiu també s'ha coordinat amb altres serveis com el que presten taxistes, associacions de discoteques i la Federació d'Hostaleria davant possibles casos dels quals pogueren ser coneixedors.

La capital del Túria desplegarà un ampli dispositiu policial per a garantir la seguretat ciutadana durant les celebracions de la nit de Cap d’Any. Des de les nou de la nit i fins a les huit del matí, les zones més transitades comptaran amb agents de la Policia Nacional i la Policia Local per a controlar que la nit transcorre amb normalitat. 

A Alacant, la regidoria d'Igualtat instal·larà punts violeta per a previndre agressions sexistes. Les carpes s'instal·len al carrer Jordi Joan, als voltants de la plaça de l'Ajuntament, on hi ha prevista una gran aglomeració de persones per a acomiadar l'any.

Aquesta nit, per a garantit que les dones puguen gaudir de la festa en un “ambient segur, lliure d’assetjament i maltractament”, es disposarà d’un punt d’informació i un altre d’intervenció. Al primer se sensibilitzarà i assessorarà, mentre que al segon s’atenen casos de situacions de por, assetjament o agressió. Ambdós punts estaran operatius de 23:00 a 05:00 hores i repartiran tapagots per a conscienciar i previndre casos de submissió química. 

Puig demana prudència i responsabilitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la ciutadania prudència i "responsabilitat" en la nit de Cap d'Any. "La festa està vinculada a l'alegria i l'alegria és incompatible amb prendre posicions imprudents que tinguen conseqüències negatives per a tots", ha advertit.

Puig ha visitat aquest dissabte el Centre de Coordinació d'Emergències, des d'on ha felicitat les festes al personal dels serveis essencials i ha agraït el treball i la ràpida resposta dels serveis d'emergències en les seues actuacions del dia a dia.

El president' ha explicat que durant 2022 el telèfon 112 va rebre un total de 3.068.149 telefonades i va gestionar 914.471 incidents, una xifra que suposa un 5,5% més respecte a 2021. La major activitat de la sala es va registrar a l'estiu, durant els mesos de juliol i agost, amb 311.431 i 312.456 telefonades, respectivament.

També et pot interessar

stats