Assassinen tres dones a Cadis, Ciudad Real i Almeria en un dia

Tres homes han quedat detinguts pels fets, dos dels quals són els presumptes autors de crims de violència de gènere i un tercer té antecedents en el sistema VioGén

El 016 és el telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere
El 016 és el telèfon d'atenció gratuïta a víctimes de violència de gènere / À Punt NTC

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat aquest diumenge que investiga dos presumptes casos a Cadis i a Ciudad Real. El primer és el d'una dona d'El Puerto de Santa María (Cadis). Tenia 46 anys i l'hauria assassinada la parella, un home de 40, que ja ha detingut la Policia Nacional, la qual ha confirmat que es tracta d'un crim masclista. El cadàver de la dona, amb ferides de bala, l'han localitzat a l'interior d'un habitatge a la urbanització de Valdelagrana.

El presumpte autor ha quedat localitzat i detingut al voltant de les 4 de la matinada, després de l'alerta d'un ciutadà en sentir tirs en un domicili particular. El detingut portava un revòlver i estava sota els efectes d'alcohol o altres substàncies tòxiques, i ha manifestat que “havia matat el seu amor”, segons han assenyalat els agents.

La investigació continua oberta a l'espera dels resultats de l'autòpsia i de les diligències per a descobrir les circumstàncies d'aquest homicidi.

El segon cas és el d'una jove de vint-i-quatre anys que ha mort després d'haver-la agredida el marit amb una arma blanca a sa casa de Piedrabuena (Ciudad Real).

Poc després de conéixer els fets, la Guàrdia Civil ha detingut l'home que vivia amb la jove com a presumpte autor de l'atac, però no ha confirmat encara si és un cas de violència masclista. No obstant això, fonts familiars han assegurat que ha sigut el mateix agressor qui ha avisat els serveis sanitaris i la Guàrdia Civil després d'agredir la jove a sa casa.

Al lloc s'han dirigit un equip mèdic d'urgències, una unitat mòbil de l'UVI i una ambulància d'urgències, que no han pogut salvar-li la vida, així com agents de la Guàrdia Civil, que han detingut el presumpte homicida. Així, aquestes dones serien les dues primeres assassinades per violència de gènere el 2023, un total de 1.184 des del 2003.

Detenen un home a Almeria per estrangular una dona després de tindre sexe

La Guàrdia Civil d'Almeria ha detingut a Roquetas de Mar (Almeria) un home després d'haver confessat que havia estrangulat una dona després d'haver tingut relacions sexuals amb ella.

La víctima, de 44 anys, i el detingut, de 30, no eren parella sentimental i no consta que ell tinguera antecedents en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén) en relació amb una altra dona.

També et pot interessar

stats