Només el 60% dels pubs i discoteques han obert amb les noves mesures, segons Fotur

El sector de l'oci nocturn insisteix que, amb l'horari de tancament vigent i la prohibició del ball, els negocis no es poden recuperar de l'impacte econòmic de la pandèmia

Molts pubs no han reobert a pesar de la relaxació de les mesures
Molts pubs no han reobert a pesar de la relaxació de les mesures / À Punt NTC

Dimarts passat la Generalitat va actualitzar les mesures per a fer front a la Covid-19. Un dels sectors que s'ha vist més beneficiat per la relaxació de les mesures sanitàries ha sigut el de l'oci nocturn. Aquest cap de setmana ha sigut el primer en què pubs i discoteques han pogut reobrir fins a les 3 de la matinada, l'horari més prolongat des de l'inici de la pandèmia. A més, han hagut de fer-ho amb un 50% d'aforament en interiors, sense permetre el ball i amb un servei de barra que només pot utilitzar-se per a emportar-se les consumicions.

En el primer balanç que han fet els col·lectius empresarials del sector han considerat aquestes mesures com a insuficients. Segons Víctor Pérez, president de la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur), tan sols el 60% dels pubs i discoteques han obert després de l'entrada en vigor de les noves mesures, "l'altre 40% ha hagut de tancar definitivament".

Els canvis que reclama són que es permeta ballar de peu, amb mascareta i poder estar asseguts sense mascareta en el moment de la consumició. "Si no es pot ballar no és oci", denuncia Pérez, "amb aquest horari només podem fer les funcions d'hostaleria".

Juan Velasco, president d'Aepub (Associació d'Empresaris de Pub de la Comunitat Valenciana), coincideix amb el diagnòstic de la situació. "El panorama aquest cap de setmana ha sigut trist", apunta Velasco, "no hem pogut ni arribar al 50% de l'aforament perquè la distància entre les taules no ho feia possible". També ha explicat que ha pogut recuperar a alguns treballadors en ERTO, però no a tots. "Els clients ens han dit que, com que ací no poden ballar i han de romandre asseguts, prefereixen fer una festa privada a casa", lamenta.

Els propietaris dels locals també esperen que a partir del 27 de setembre puguen allargar l'hora de tancament, perquè segons assenyalen, l'oci ha de tancar a les 3:00, però la gent continua de festa al carrer.

D'aquesta manera, els locals nocturns continuen reivindicant-se com a alternativa segura a l'oci ara que no hi ha toc de queda, en contraposició als episodis de botellots descontrolats de les últimes setmanes, i que s'han tornat a repetir aquest dissabte.

També et pot interessar

stats