Primera nit des de l'inici de la pandèmia amb pubs i discoteques oberts fins a les tres de la matinada

L'oci nocturn reactiva el servei en barra, el ball no està permés i cal portar mascareta mentre no s'estiga consumint

Primera nit d'oci nocturn / À Punt NTC

Aquest és el primer cap de setmana en què pubs i discoteques poden tornar a obrir com a tals des de l’inici de la pandèmia. Fins ara, només havien pogut rebre clientela en alguns moments i amb llicència d'hostaleria, no com a oci nocturn.

Des d'aquest divendres poden obrir fins a les 3:00 hores, l’horari més prolongat que han tingut en any i mig. Durant els 18 mesos que han passat des que es va decretar l’estat d’alarma, el moment de major obertura per a aquest sector va ser al juliol i l'agost de 2020, i entre el 8 de juny i el 10 de juliol de 2021, quan els locals van poder obrir fins a les 2:00 hores. No obstant això, sempre obrien amb llicència d’hostaleria, sense servei ni consumició a la barra, i amb l'obligatorietat de dur mascareta i la prohibició de ballar.

També van poder obrir un mes el Nadal passat, entre el 12 de desembre i el 19 de gener, però amb horari diürn: pubs, de 12:00 a 00:00 i discoteques, de 17:00 a 00:00 hores.

A partir d’aquest divendres es reactiva el servei en barra, però no la consumició, que només es podrà fer a la taula assignada. Aquesta mesura és important perquè prestar serveis i expedir consumicions a la barra és vital per a facilitar la rendibilitat de l'obertura dels locals. Malauradament per a qui li agrade ballar, les pistes continuaran tancades i només es podrà abandonar la taula assignada per a anar al bany. La mascareta s’haurà de dur posada en tot moment excepte quan s’estiga consumint. 

Noves mesures en vigor es d'aquest dimarts fins el 27 de setembre
Noves mesures en vigor es d'aquest dimarts fins el 27 de setembre / À Punt NTC

El sector no s’ha mostrat molt content amb la notícia, i reclama la recuperació de les pistes de ball en pubs i discoteques perquè, asseguren, oci sense poder ballar no és oci.

Desapareix el toc de queda

La reobertura de l’oci nocturn no és l'única novetat d’aquest cap de setmana, en què també desapareixen el toc de queda que ha estat vigent des del 12 de juliol i la restricció a un màxim de 10 persones en les reunions socials en el conjunt del territori.

Pel que fa a la limitació de les reunions, passa de 6 a 8 el nombre de persones que poden seure a una taula interior, mentre que es manté en 10 per a les taules a les terrasses. Però més allà d'aquesta flexibilització, la restauració haurà de seguir amb la resta de restriccions que hi havia fins ara: tancament a les 0:30 i aforament màxim del 50% en locals tancats i del 100% a les terrasses.

Quant als grans actes, s'incrementa l'aforament a un màxim de 1.500 persones en interiors i 3.000 en exteriors. En el cas de les celebracions esportives s'amplia la presència de públic al 60% als estadis a l'aire lliure, fins a un màxim de 20.000 espectadors, i al 40% en pavellons, fins a un màxim de 4.000.

Totes aquestes mesures es mantindran fins al 27 de setembre, quan, sempre que l'evolució de la pandèmia siga favorable, podria començar la segona fase de la desescalada de la quarta onada.

També et pot interessar

stats