Els locals d'oci nocturn ja poden obrir amb activitat de bars i restaurants

Hauran de respectar les limitacions d'aforament i no es podrà ballar ni consumir en barra.

Un establiment d'oci nocturn condiciona la pista de ball per a poder reobrir

Els vora 2.000 locals d'oci nocturn que hi ha a la Comunitat Valenciana ja poden obrir des d'aquest dimecres en horari diürn per a realitzar activitats de restauració. El govern valencià ha publicat al migdia la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) que permet apujar la persiana a discoteques, pubs, sales de ball i karaokes com si foren bars, restaurants o cafeteries, i respectant les limitacions d'aforament (actualment al 50%) i les restriccions sanitàries de prevenció de la Covid-19 dictades per a aquest sector.

La norma, que entra en vigor hui mateix, els habilita per a realitzar activitats de restauració i hoteleria compatibles amb la llicència o autorització (servei específic de begudes o de begudes i menjars, depenent de la llicència) que tinguen, en l'horari que els corresponga en funció de l'activitat que desenvolupen. Així, els pubs obriran les portes de 12:00 a 00:00 hores, mentre que els locals amb llicència de discoteca o sales de concert tindran un horari de 17:00 a 00:00 hores.

També obliga als establiments que tinguen pistes de ball a presentar una declaració responsable en l'ajuntament del municipi en què s'ubique per a comprometre's que aquest espai estarà ocupat per taules i cadires. La distribució haurà de complir els aforaments i distàncies disposades per a bars i restaurants, amb dos metres de separació i sis persones per taula com a màxim. En cap cas es permet el ball dins dels locals i el consum ha de fer-se assegut a la taula, mai en barra.

Al llarg de la setmana alguns locals han estat condicionant les instal·lacions amb vista a la reobertura, després d'estar tancats més de tres mesos per la força, arran de la resolució que la Conselleria de Sanitat Universal va decretar el 17 d'agost per a frenar l’avanç de la pandèmia. Al juliol, quan va acabar la desescalada, van poder recuperar part de l'activitat durant un breu període de temps, però en la pràctica el sector no ha pogut obrir amb normalitat des de març, quan es va establir el primer estat d'alarma per crisi sanitària, ara fa nou mesos.

L'empresariat de l'oci nocturn feia mesos que reclamava que els deixaren reprendre l'activitat en horari de restauració i ajudes econòmiques per a compensar la falta d'ingressos provocada pel tancament. La setmana passada el Consell i el sector van acordar que els establiments afectats pogueren reobrir durant el dia sempre que es respecten les mesures establides per Sanitat Universal per la Covid-19 i amb l'obligació de tancar a la mitjanit, quan comença el toc de queda.

Ara, l'empresariat ha rebut la resolució de la Generalitat com un baló d'oxigen i l'oci nocturn comença, amb cautela, una nova etapa amb activitat exclusiva de restauració que, de moment, no saben si serà rendible. Des de la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur) assenyalen que cada local haurà de valorar si li interessa reobrir o no en aquestes condicions, però en tot cas celebren una decisió que suposa, diuen, “una porta d'il·lusió i de tornada a la normalitat” en un sector que està nou mesos tancat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que amb la mesura el govern valencià està intentant revertir les conseqüències econòmiques que ha tingut la pandèmia. Des de l'oposició, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha celebrat que el Consell permeta reobrir al sector però critica que la decisió ha arribat tard. Per la seua banda, el líder de Ciutadans, Toni Cantó, espera que contribuïsca a salvar llocs de treball.

També et pot interessar

stats