La restauració i l'oci nocturn consideren insuficients les noves mesures per a la desescalada

Els hostalers valoren la reobertura de l'oci, però reclamen el "cent per cent de normalitat" per a després del 9 d'Octubre

Un grup de joves prenen copes a un pub
Un grup de joves prenen copes en un pub / À Punt NTC

La Coordinadora d'Hostaleria dels Barris de València ha valorat la reobertura de l'oci nocturn a la Comunitat Valenciana. Consideren insuficient per a reactivar les pimes del sector les mesures acordades per la Generalitat, que entren en vigor aquest dilluns.

Després de 18 mesos de restriccions tant per a l'oci nocturn com per a tota l'hostaleria, les pimes asseguren que "necessiten un full de ruta que puga definir una desescalada progressiva amb un calendari que els permeta arribar al 9 d'Octubre recuperant l'activitat al cent per cent", ha insistit la Coordinadora.

En aquest context han criticat que anunciar una primera bateria de mesures fins al 27 d'octubre, sense concretar quin serà el pas següent, genera "una inseguretat i ambigüitat" en les pimes "incompatible" amb la planificació de la nova temporada, especialment de cara a poder recuperar plantilla.

El sector demana definir la data de recuperació de la pista de ball "per a recuperar l'experiència i l'atractiu dels locals d'oci i combatre l'expansió del botellot".

Reclamacions de Conhostur i Fotur

Conhostur, la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana, per la seua banda, ha volgut posar l'accent en l'horari de tancament dels establiments de restauració, que de moment es manté a les 0:30 hores. Segons afirmen, "impedeix el segon torn de comensals en bars i restaurants".

Com ha explicat a À Punt Manuel Espinar, president de Conhostur, "a la vista de les millors dades sanitàries que estem tenint a la Comunitat Valenciana, esperàvem que l'hostaleria recuperara l'horari habitual, el de la 1:30 hores, així com també poder augmentar l'aforament interior dels locals, almenys fins al 75%".

Víctor Pérez, president de Fotur (Federació d'Oci, Turisme, Joc i Activitats Recreatives), ha reclamat la recuperació de les pistes de ball en pubs i discoteques, perquè al seu entendre "oci sense poder ballar no és oci. Després de 18 mesos, el sector està "en coma" -ha dit- i ara només es pot ballar en les xarxes socials.

Pel que fa a l'obertura de la barra, on poder prestar serveis i expedir consumicions, sense poder-hi consumir, és una de les notícies més importants, tenint en compte que és vital per a facilitar la rendibilitat de l'obertura dels locals d'oci, afig l'entitat.

A la vista de les millors dades sanitàries, esperàvem que l'hostaleria recuperara el seu horari habitual i poder augmentar l'aforament interior dels locals, almenys fins al 75 % Manuel Espinar - President de Conhostur

La Coordinadora també considera que l'ampliació dels grups de 6 a 8 persones dins dels locals és una decisió "excessivament cautelosa" i defensa ampliar a 10 persones "sense cap risc".

També et pot interessar

stats