Els locals d'oci valencians que han reobert aquest estiu facturen un 73% menys que en 2019

El 82,3% dels empresaris responsabilitza la Generalitat com a principal "causant del desastre" per la successió de mesures restrictives i de reactivació del toc de queda

Local d'oci nocturn a València
Local d'oci nocturn a València / À Punt NTC

El 73,5% dels locals d'oci de la Comunitat Valenciana que han sobreviscut a la crisi econòmica originada per la Covid-19 i que han représ l'activitat aquest estiu només facturen el 26,6% del que van facturar en 2019, abans de la pandèmia, segons les dades oferides per les patronals del sector Fotur, Alroa i España de Noche.

El 82,3% dels empresaris de la Comunitat Valenciana responsabilitza la Generalitat com a principal "causant del desastre" de la temporada d'estiu per la successió de mesures restrictives i de reactivació del toc de queda. Tot això, a conseqüència de la "pèssima planificació del final de l'estat d'alarma que va provocar la cinquena onada de coronavirus", segons indiquen.

En segon lloc, les pimes assenyalen la "incapacitat de les administracions locals a l'hora de controlar el botellot" i, a més, de la "caòtica gestió del final del toc de queda per part del govern central".

Les ajudes només han cobert l'11,9% de les pèrdues

Paral·lelament, els empresaris denuncien que totes les ajudes econòmiques que ha rebut el sector valencià únicament han cobert l'11,9% de les pèrdues provocades per les restriccions i per les retallades imposades als locals d'oci. Afirmen que l'administració no ha sigut capaç de generar un pla de mesures i d'ajudes econòmiques directes per a compensar les dràstiques mesures contra el sector.

Reactivar les campanyes de protesta

Com a conseqüència, el 97,1% dels treballadors i empresaris enquestats consideren necessari reactivar les campanyes de mobilització en protesta al setembre per a exigir noves ajudes econòmiques i la planificació d'un calendari per a la reobertura de les pimes de l'oci i dels espectacles que permeta recuperar l'activitat al 100%.

També et pot interessar

stats