Final del toc de queda a 68 municipis i reobertura de l'oci nocturn: les noves mesures entren en vigor

El 'Diari Oficial de la Generalitat' publica la nova resolució que actualitza les mesures contra la Covid-19

Nou toc de queda a l'estiu
Imatge d'arxiu del toc de queda a l'estiu / À Punt NTC

Aquest dimarts a les 00:00 hores han entrat en vigor les noves mesures anunciades pel Consell després que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la resolució de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per la qual s’acorden mesures en matèria de salut pública en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, per al període comprés entre el 7 i el 27 de setembre de 2021.

Document
Resolució de 6 de setembre de 2021, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorden mesures contra la Covid fins el 27 de setembre
Consulta'l

Així, desapareix la limitació a la mobilitat de les persones entre la 1 i les 6 de la matinada en tota la Comunitat Valenciana. Des del 16 d'agost hi havia 68 municipis on la restricció estava vigent. A partir d'aquesta mitjanit, es podrà circular lliurement pel carrer.

També cau la restricció a un màxim de deu persones en les reunions socials. Des que s'implantaren, tant aquesta mesura com el toc de queda nocturn, han requerit aval judicial perquè limiten drets fonamentals de les persones.

Mesures que entren en vigor
Mesures que entren en vigor / À Punt NTC

En tercer lloc, s'augmenta de sis a huit el nombre màxim de persones que podran seure a taula a l'interior dels establiments de restauració. En exteriors, la xifra límit es manté en deu, com fins ara. Més allà d'aquesta primera flexibilització, la restauració haurà de seguir amb la resta de restriccions que havia de complir fins ara, entre d'altres el tancament a les 0:30 de la nit i un aforament màxim del 50% en locals tancats. A les terrasses, l'ocupació podrà ser del 100%.

La Generalitat autoritza, en quart lloc, la reobertura de l'oci nocturn, que podrà reprendre l'activitat després de setmanes de tancament, amb un 50% d'aforament en interiors. Així i tot, els locals hauran d'abaixar la persiana a les 3 de la matinada, hi estarà prohibit el ball i la barra només podrà utilitzar-se per a retirar consumicions. L'última no es podrà servir més allà de les 2:30 hores.

Pel que fa a les celebracions, s'incrementa l'aforament a un màxim de 1.500 persones en interior i 3.000 en exterior. Finalment, també hi ha novetats en l'aforament en els actes esportius: s'amplia la presència de públic al 60% als estadis a l'aire lliure, fins a un màxim de 20.000 espectadors, i al 40% en pavellons, fins a un màxim de 4.000.

També et pot interessar

stats