Els ninots de la foguera oficial conquereixen la plaça de l'Ajuntament d'Alacant

Espadero trasllada les peces més grans del monument per a començar el muntatge dijous. Les comissions d’Especial començaran a traure els ninots demà

Les peces més grans de la foguera oficial arriben a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant
Les peces més grans de la foguera oficial arriben a la plaça de l’Ajuntament d’Alacant / À Punt

Els primers ninots de les Fogueres d’Alacant ja estan al carrer. L'artista de la foguera oficial, Pedro Espadero, ha començat a traslladar peces a la plaça de l'Ajuntament. Allà comencen a arribar les figures més grans del monument municipal que plantarà Pedro Espadero i que ha sigut un dels més matiners a crear ambient foguerer a la ciutat.

Al trasllat dels ninots menuts, que es va fer dimarts, li seguirà hui el de les peces més imponents de l’Ars Amandi. Una vegada finalitze el trasllat de tots els elements d’aquest monument, que espera que li boten foc des de fa tres anys, demà dijous i divendres començarà el muntatge.

L’artista reconeixia tindre unes ganes “brutals” que el monument que ha dissenyat per a la plaça de l’Ajuntament, que té 30 ninots, una deessa de dues cares i un remat a 20 metres d'altura, comence a prendre forma en l’emplaçament on es convertirà en cendra. “Ara sí”, afegia en referència al parèntesi de la pandèmia.

Cal recordar que aquest monument anava a ser plantat el 2020, però la situació sanitària ha obligat a suspendre les festes durant dos anys. Per tant, el monument d’Espadero fa quasi tres anys que espera veure la llum.

Cati, una de les vianants que aquest dimecres feia les primeres fotos als ninots d’Espadero, encara coberts pels plàstics admetia que estava desitjant “que la festa torne a Alacant”. “Es nota que es va transformant ja la ciutat, hi ha moltes ganes després de dos anys de pandèmia”, explicava a À Punt.

Manuel Giménez, regidor de Festes d'Alacant, apuntava que a les peces de la foguera oficial s’afegiran des de demà dijous les dels monuments de la categoria d’Especial, que començaran a prendre els carrers.  

També et pot interessar

stats