Puig confia que les mascletaes a la plaça dels Estels es facen "de la millor manera"

El president ha recordat que l'Ajuntament va iniciar un procés per a establir les mesures de protecció necessàries a la font de Llevant

Font de Llevant, a la plaça dels Estels d'Alacant, amb els calaixos de protecció per a les mascletaes
Font de Llevant, a la plaça dels Estels d'Alacant, amb els calaixos de protecció per a les mascletaes / À Punt

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confiat que la disparada de les mascletaes de les Festes de Fogueres a la plaça dels Estels d'Alacant es desenvolupe aquests dies "de la millor manera" i amb respecte al patrimoni, després que un jutjat rebutjara la suspensió cautelar que va demanar una associació al no veure justificat que es veja compromesa la protecció de la font.

"Crec que és possible, però no em correspon dir-ho a mi, sinó als tècnics", ha declarat Puig en una visita a Alacant, després que el jutjat contenciós administratiu 1 de la ciutat acordara que no és procedent suspendre la mascletà en considerar que no hi ha risc de danys en la font de Llevant, bé de rellevància local.

Després de recalcar el compromís del govern valencià amb les Fogueres, el president ha defensat que aquestes festes se celebren "de la millor manera, respectant els monuments i les tradicions", alguna cosa que al seu judici és compatible.

Ha recordat que l'Ajuntament d'Alacant va iniciar un procés per a establir les mesures de protecció necessàries, garantint tant la disparada de les mascletaes com el respecte als béns culturals. "Cal buscar les fórmules perquè siga així", ha asseverat.

Dit això, el també líder del PSPV ha insistit que és una decisió del govern local (PP-Cs) i què la seua voluntat és no generar "enfrontaments en coses que són de tots".

TRAM 24 hores

Al marge de les mascletaes, la consellera de Mobilitat, Rebeca Torró, ha confirmat que hi haurà un reforç del TRAM durant les Fogueres amb servei durant les 24 hores i un augment de freqüències, igual que en Falles en Metrovalència, amb l'objectiu de "donar servei a tots els alacantins".

També et pot interessar

stats