Mazón: "Les mascletaes es queden a la plaça dels Estels"

El líder popular manté que la Generalitat, que va demanar un informe sobre la protecció a la font de Llevant acabada de restaurar "vol intervindre en els nostres costums"

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, davant la font de Llevant
L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, davant de la font de Llevant / Europa Press

El president de la Diputació d'Alacant i líder del PPCV, Carlos Mazón, ha defés aquest divendres la celebració de les mascletaes dels Fogueres de Sant Joan a la plaça dels Estels i ha incidit en el fet que "no hi ha cap motiu per a sembrar el pànic com intenta fer el Consell". "Són els nostres senyals d'identitat i les nostres tradicions".

La reacció de Mazón arriba després que la Conselleria de Cultura haja requerit a l'Ajuntament d'Alacant les mesures que adoptarà per a preservar la font de Llevant, que presideix la plaça dels Estels, durant les mascletades de Fogueres, programades a partir del dia 18.

En un comunicat el dirigent popular ha criticat "la gran contradicció de la Generalitat d'estar tot el dia dient que creu en l'autonomia municipal, però per contra vol intervindre els nostres costums".

"Les mascletaes es queden a la plaça dels Estels", ha sentenciat Mazón, a qui li sembla "una bogeria tot el que està fent la Generalitat. Despús-ahir ens deia que les Fogueres de Sant Joan eren dels Països Catalans. L'endemà comença a opinar del que no sap, fent la sensació que és una Generalitat d'una miqueta més al nord que d'ací", ha criticat.

De la mateixa manera, ha mostrat la seua perplexitat davant d'aquesta "amenaça" i reconeix no entendre "a què trau cap que s'invente això ara la Generalitat". Sobre aquest tema, ha assegurat que la font de Llevant "està perfectament restaurada i el que volen els ciutadans d'Alacant i els seus visitants és que les mascletaes es continuen celebrant en aquest enclavament".

"Són els nostres senyals d'identitat. L'hem restaurada, l'hem reformada, l'hem enfortida i ara volem visibilitzar-la i la millor manera de tractar-la és que la torne a conéixer tothom i que continue sent una referència", ha assegurat el president de la Diputació d'Alacant.

També et pot interessar

stats