Concentració contra les mascletaes a la plaça dels Estels d'Alacant

La plataforma Salvem el Nostre Patrimoni assegura que disparar mascletaes afecta l'estructura del monument, recentment restaurat

Salvem el Nostre Patrimoni vol frenar les mascletaes a la plaça dels Estels / À Punt NTC

La plataforma Salvem el Nostre Patrimoni s'ha manifestat aquest dissabte davant de la font dels Estels per a demanar a l'Ajuntament d'Alacant que busque alternatives per a disparar les mascletaes, ja que aquestes poden danyar l'estructura d'un dels símbols del patrimoni alacantí.

"La ciutat té altres espais que també poden convidar moltíssima més gent i que respectaran molt més el nostre patrimoni", ha afirmat Xavier López, d'Unides Podem, que s'ha sumat a la concentració.

Des de la plataforma adverteixen que les detonacions perjudiquen el monument i més encara després d'haver-hi passat per un procés de restauració amb una inversió de 300.000 euros.

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha declarat que, com que no es tracta d'un monument protegit, les mascletaes continuaran celebrant-se a la plaça dels Estels.

No és la primera vegada que aquesta plataforma es manifesta per aquesta raó i té programada una altra manifestació al mateix lloc el 28 de maig. La plataforma aporta un informe tècnic del 2016 que dona suport als seus arguments.

També et pot interessar

stats