L’amor de la foguera oficial d’Alacant agafa color després de dos anys d’espera

Pedro Espadero, artista del monument que arribarà als 20 metres d’alçària, ha hagut de repassar el 20% de les peces

L'artista ha jugat amb els colors cridaners en la foguera oficial perquè resalte front a les façanes
L'artista ha jugat amb els colors cridaners en la foguera oficial perquè ressalte davant de les façanes / À Punt NTC

Alacant calfa motors per a celebrar les Fogueres, unes de les més esperades de la història. Després de dos anys sense celebrar-les per la pandèmia i que alguns monuments esperen als tallers des de fa tres anys, els artistes ultimen els detalls per a traure'ls als carrers d'ací a només uns dies.

Un d'aquests és l’oficial que es plantarà en una circumstància inèdita: ha sigut la foguera oficial que esperava ser plantada en tres edicions de la festa: el 2020, el 2021 i, finalment, el 2022. L’espera no deslluirà els detalls d’aquest monument, que porta per lema "Ars Amandi".

À Punt ha entrat al taller de Pedro Espadero, artista del monument municipal gran, on ell mateix donava les directrius perquè cada peça encaixe al mil·límetre. El gros del monument fa dos anys i mig que està acabat.

Algunes de les figures centrals del monument que porta per lema "Ars Amandi", que rematen al taller de Pedro Espadero
Algunes de les figures centrals del monument que porta per lema "Ars Amandi", que rematen al taller de Pedro Espadero / À Punt NTC

Els treballs d'acoblament dels ninots van molt avançats: només falten les dues peces principals, les dues cares de les deesses que coronaran el remat del monument que, després de dos anys d’espera, eixirà de la nau d'ací a uns dies per a lluir, per fi, davant de l’Ajuntament d’Alacant.

Espadero recorda que, quan es van suspendre les festes del 2019, va parar els treballs. “Amb tant de temps, no em fiava”, recordava per a À Punt. De fet, vora el 20% de les peces que d'ací a uns dies eixiran fins al centre de la ciutat les ha hagut de refer i repassar amb pintura de nou.

Inspirada en l'obra d'Ovidi L'art d'estimar, la foguera municipal recull la diversitat de formes d'amor i té vint metres d’alçària, el que obligarà, com avança Espadero, a pujar les figures principals “pràcticament muntades”.

A més, pel que fa als colors, aquest monument basat en l’amor ha estat concebut perquè ressalte en la plaça. Els ninots seran de colors impactants, perquè contrasten amb el fons de les façanes, i el monument destaque més a la plaça.

Més enllà dels colors, el lema o l’alçària dels monuments que porten més de dos anys d’espera als tallers, Pedro Espadero augura unes Fogueres “espectaculars”. La clau no estarà tant en les fogueres, sinó en les ganes de festa acumulades. 

També et pot interessar

stats