Les Fogueres d'Alacant del 2022 inclouran tres mascletaes en barris de la ciutat

Les tradicionals disparades de focs d'artifici tornen al centre de la ciutat, després de dos anys d'interrupció a causa de la pandèmia

Roda de premsa de presentació de les Fogueres 2022
Roda de premsa de presentació de les Fogueres 2022 / À Punt NTC

Tornen les mascletaes a les Fogueres, després de dos anys d'interrupció a causa de la pandèmia. Les mascletaes de Fogueres, que es dispararan del 18 al 24 de juny a la plaça d'Estels, tindran una duració mínima de cinc minuts i mig, disposaran de més espai a la plaça per l'alliberament d'espai a l'avinguda de Federico Soto i tindran un màxim de decibels establit: 130. A més, tindran un competidor: tres mascletaes en barris de la ciutat.

Així ho ha explicat aquest dimecres el regidor de Festes de l'Ajuntament d'Alacant, Manuel Jiménez, que ha anunciat en roda de premsa la convocatòria del concurs que determinarà quines pirotècnies dispararan i l'orde de dies. El regidor, acompanyat de la presidenta de la Federació de les Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco, ha exposat la nova iniciativa que portarà al fet que les mascletaes es traslladen a diferents zones de la ciutat.

El dissabte 4 de juny, la pirotècnia Hermanos Sirvent dispararà a la Gran Via-Garbinet, mentre que el dissabte 11 de juny seran els Hermanos Ferrández els qui faran una mascletà a la platja de Sant Joan, un dia abans que Reyes Martí, que dispararà el diumenge 12 enfront dels jutjats de Benalua.

Martín-Zarco ha valorat la col·laboració que es farà amb Mahou San Miguel, que permetrà aquestes tres mascletaes addicionals i amb la qual "es contribueix amb un dels objectius que es va traçar l'actual Federació, descentralitzar les mascletaes i que es puga continuar gaudint de l'emoció de la pólvora per diferents punts de la ciutat".

També et pot interessar

stats