Programació especial d’À Punt per a les Fogueres d’Alacant

La televisió retransmetrà les mascletaes, l’ofrena i la cremà, mentre que la ràdio trasllada en directe el magazín d’humor Podríem fer-ho millor, el programa Pròxima Parada i el musical Territori Sonor

BELLESES 2022 1
La bellesa del foc Marina Niceto Valera i Valeria Gómez Villaescusa, bellesa del foc infantil. / Departament de Comunicació
15 de juny 2022 - 12:14

Les Fogueres d’Alacant calfen motors i la televisió pública valenciana prepara una programació especial per tal d’acostar les festes en honor a sant Joan. Dissabte 19 i diumenge 20 de juny a partir de les 13.30 hores s’emetran les mascletaes des d’un set instal·lat a l’avinguda general Marvà. Presentades per Ferran Cano i Maria Fuster, tindran la col·laboració de la pirotècnica Reyes Martí. Amb aquest equip, Nerea Sanfe i Rosa Porta traslladaran l’ambient festiu del carrer. Les mascletaes s’oferiran en directe fins al divendres 24 de juny quan el programa començarà a les 13 hores i tindrà una durada de 60 minuts.

El dimarts 21 i el dimecres 22 es podrà seguir per la televisió d’À Punt l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu del Remei a la façana de la Cocatedral de Sant Nicolau, a partir de les 19 hores fins a la matinada quan desfilen Valeria Gómez Villaescusa, bellesa del foc infantil i la bellesa del foc Marina Niceto Valera amb les respectives dames d’honor.

Les Belleses del Foc 2022
Les Belleses del Foc 2022

El narrador de l’acte serà el periodista Ferran Cano, que estarà acompanyat per convidats protagonistes de les festes alacantines. Les reporteres de l’ofrena seran Nerea Sanfe i Rosa Porta. La retransmissió farà una pausa per a oferir l’informatiu de nit d’À Punt Notícies, tot i que continuarà per streaming pel web apuntmedia.es. Totes les retransmissions estaran disponibles a la carta en el nostre especial web de Fogueres després de la seua emissió en televisió.

Atrapa’m si pots especial Fogueres ‘22

Coincidint amb la setmana gran de les Fogueres, els concursants d'Atrapa’m si pots són persones vinculades a la festa d’Alacant: Paco Esteve, de la foguera Sant Ferran, Miquel Àngel Durà, foguerer des de 1981, Salvador Escarré, bomber i protagonista en les nits de la cremà, Mari Carmen Báez, artista foguerera, l’única dona que pertany al Gremi d’Artistes Artesans de Fogueres i Loli Lillo, expresidenta de la foguera Òscar Esplà.

El colofó és el mateix dia 24, Sant Joan, quan la bellesa del foc, Marina Niceto, i les sis dames d’honor, convidades d'excepció, ajudaran Carolina Ferré en les fases determinants del programa i seran còmplices dels finalistes. Serà en un programa que s’emetrà a les 21.45 hores i que donarà pas a l’especial de la cremà.

Atrapa'm si pots especial Fogueres 2022
Atrapa'm si pots especial Fogueres 2022 / Foto: José San Joaquín Deusa

La nit de la cremà: de la gran palmera al Sant Joan pels pobles

El programa especial de la nit de la cremà començarà a les 23 hores i finalitzarà quan haja cremat la foguera guanyadora del Primer Premi de la Secció Especial. La retransmissió inclourà la disparada de la gran palmera de focs d’artifici des del Benacantil, que marca l’inici a la nit de la cremà, la qual comença amb la foguera de l’Ajuntament i culmina amb la cremà de la foguera guanyadora del primer premi.

Els conductors del programa i narradors de la cremà de la foguera oficial seran Ferran Cano i Maria Fuster des del balcó de l’Ajuntament d’Alacant. La reportera al carrer serà Rosa Porta. En la cremà de la foguera que guanye el primer premi estaran com a narradors Berta Bàidez i Joan Espinosa i com a reportera Nerea Sanfe.

À Punt no només estarà a Alacant, perquè ens traslladarem per totes les comarques alacantines per a sentir la festa allà on se celebra com a Xàbia, Benidorm, Sant Joan, Guardamar del Segura i Torrevella per a seguir la cremà de les fogueres més destacades de cadascuna d’estes localitats.

La ràdio en directe des d’Alacant

Amb motiu de les festes de les Fogueres de Sant Joan, À Punt trasllada dos dels seus programes en directe des d'Alacant els següents dies: Diumenge 19 juny, el magazín d’humor Podríem fer-ho millor amb Maria Juan des de les 9 a les 13 hores i el divendres 24 juny, els programes Pròxima Parada amb Susanna Lliberós (de 15.30 a 19.30 hores) i el musical Territori Sonor de Manuela Alandes (de 21 a 23 hores). El set de la ràdio estarà ubicat en la Foguera Sèneca-Autobusos. Els tres programes es podran veure també per streaming.

Per últim, la graella de televisió també contempla dos modificacions a partir de dilluns 20. El programa Terra Viva que condueix Àlex Blanquer torna als matins a les 13 hores, mentre que el concurs Atrapa’m si pots que presenta Carolina Ferre passa a les vesprades a partir de les 19 hores.

També et pot interessar

stats