Nega haver dit “negre de merda” a l’amo d’un bar i diu que no és racista perquè la seua dona és boliviana

El processat li reclamava, amb insults, una moneda que li havia caigut i després va increpar els policies que el van traure del local

La Ciutat de la Justícia, on han declarat els dos alts càrrecs de Sanitat i l'IVAJ, aquest dimarts
Edifici de la Ciutat de la Justícia de València, on s'ha celebrat el juí / À Punt NTC

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha jutjat aquest divendres un home acusat d’haver-li dit "negre de merda" al propietari d'un bar de València quan pensava que la màquina de tabac li havia tornat malament el canvi. No obstant això, durant la vista, el processat ha negat els fets i ha assegurat que no és racista apel·lant a la nacionalitat de la seua esposa: "Com he de ser racista si estic casat amb una boliviana?", ha esgrimit al jutge.

La Fiscalia reclama per a l'acusat la pena d'un any i dos mesos de presó pels delictes d'odi i desobediència, segons consta en l'escrit de qualificació.

Els fets que es jutgen es remunten al 16 de gener, quan l'acusat va entrar a comprar tabac en la màquina expenedora d'un bar de València. Quan la màquina li va tornar el canvi, el processat va pensar que faltava una moneda d'un euro i li la va reclamar al propietari de l’establiment.

Aleshores, el propietari del bar li va manifestar que l'euro havia de demanar-li'l a l'empresa propietària de la màquina expenedora. Aquesta resposta no va agradar al client, que va iniciar una discussió amb el propietari del bar en la qual, i segons l'escrit del Fiscal, va proferir expressions com "negre de merda, et mataré" o "aneu-se’n a la selva".

El propietari de l'establiment va avisar a la policia, que va acudir al local. Davant d’ells, va afirmar: "Aquests negres no em roben, no saben aquests negres que jo sí que soc espanyol". El van haver de traure fora del bar, i va presentar una forta oposició.

Ja al carrer, els agents es van adonar que l'euro reclamat estava en terra, davant de la màquina expenedora, el van recollir i li’l van entregar a l'acusat fora del bar.

L'home va intentar accedir de nou al bar dient als agents "maricons, si no vos lleveu, vos rebente", "vos mataré", per a posteriorment llançar-los la moneda objecte del conflicte. Els agents es van haver de quedar en el lloc fins que l'acusat se’n va anar.

Una estona després, el processat va tornar a les portes de l’establiment. Des de fora, li va fer a l’amo del bar gestos de tallar-li el coll. Davant aquesta situació, va avisar de nou a la policia, que es va personar al bar i li va intervindre a l’home un pal que portava. En aquest moment la policia es van adonar que era de goma escuma.

També et pot interessar

stats