Un jutjat de València investiga una agressió racista a un xic marroquí a l'entrada d'una discoteca

La víctima ha denunciat a la policia que els vigilants del local l'apallissaren i l'insultaren amb frases com "Moro de merda, et mate", encara que des del local neguen els fets

Agressió a un xic marroquí
Víctima de l'agressió racista a l'entrada d'una discoteca / València Acull
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 d'abril 2022 - 09:59 Actualitzat: 19 d'abril 2022 - 14:53

Un jutjat de València investiga l'agressió que un xic marroquí ha denunciat haver patit a mans de l'equip de vigilants d'una discoteca ubicada a la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Els fets, que ha donat a conéixer aquest dimarts l'associació València Acull, van tindre lloc al principi de març, quan un grup de sis o set treballadors de seguretat del local va "apallissar brutalment" el jove mentre l'escridassaven i l'insultaven amb frases racistes com "Moro de merda, et mate". 

La víctima, que va acabar amb una fractura nasal, ja ha denunciat l'agressió davant de les autoritats i ara el jutjat d'instrucció número 14 ha obert diligències pel cas. València Acull s'ha encarregat d'orientar aquest jove en el procés de denúncia i de dur a terme l'assistència jurídica.

La pallissa va tindre lloc durant la matinada del sis de març, quan el xic feia cua per a entrar a la discoteca. L'entitat explica que els vigilants de seguretat li ho impediren amb l'argument que l'aforament estava complet. Això no va ser impediment, continua València Acull, perquè un grup de persones holandeses que hi havia pels voltants hi accediren posteriorment "sense cap problema".

Poc després, un vigilant es va acostar a la víctima, que ja havia pagat una consumició, el va increpar per estar dins del local i el va obligar més tard a eixir fora. Una vegada al carrer, un grup de "sis o set" membres de l'equip de seguretat el va envoltar i va començar a agredir-lo, segons la denúncia interposada. El jove agredit va haver de ser atés en un servei d'urgències per les nombroses contusions que presentava en diverses parts del cos i per una fractura en el nas. 

L'advocat Juan Molpeceres assegura que el jutjat ja ha identificat diversos dels agents de seguretat de la discoteca que podrien haver estat involucrats en l'agressió denunciada. 

La discoteca atribueix l'expulsió al document d'identitat

En canvi, fonts de la discoteca on van tindre lloc els fets han explicat a Efe que el jove va ser expulsat de la sala perquè no tenia el document d'identitat, obligatori per a accedir al recinte, i que va ser per això que un vigilant primer i altres després el van acompanyar fins a la porta enmig d'un to "violent" de l'home.

"Ni de bon tros se li va trencar el nas", han assegurat aquestes fonts, que han negat qualsevol conducta violenta dels empleats i han ressaltat que les imatges de les càmeres de seguretat d'aquella nit les han entregat a la Policia Nacional.

Així mateix, han destacat la "multiculturalitat" de la discoteca, i han subratllat que hi treballen persones de "totes parts del món", per la qual cosa ha negat qualsevol actitud racista.

També et pot interessar

stats