Necessite un certificat covid per a viatjar a l'estranger?

L'exigència sanitària de cada país pot variar des de la flexibilitat total de països com el Regne Unit a un control sanitari amb proves o certificats

Certificat covid per a viatjar
22 de maig 2022 - 14:33

Després de l'evolució de la pandèmia durant els últims dos anys, la situació actual al món és molt desigual. Els països prenen diferents mesures per a limitar l'entrada de persones foranes i cada govern estipula el grau d'exigència sanitària que cal acreditar per tal de travessar la frontera.

Països com Islàndia, Cuba o Xile, per exemple, han flexibilitat l'accés d'estrangers de manera que qualsevol persona procedent d'Espanya amb la pauta de vacunació completa pot entrar-hi. En el cas del Regne Unit, concretament, no cal ni tan sols omplir cap formulari en arribar al país i els visitants poden passar la frontera independentment de l'estat de la vacunació o del motiu del viatge.

En canvi, altres països mantenen, o fins i tot han endurit les condicions d'arribada. La Xina per exemple manté les fronteres tancades sota la majoria de supòsits i altres com els Estats Units o el Brasil no permeten l'entrada a les persones no vacunades i exigeixen proves mèdiques recents.

En qualsevol cas, les autoritats recomanen informar-se a través de fonts oficials sobre la normativa vigent de cada destinació. S'haurà de tindre en compte, per exemple, si s'arriba a temps per a complir certs requisits que puguen estar relacionats amb terminis concrets. A més, caldrà sempre comprovar que no hi ha hagut cap canvi dies abans de començar el viatge, ja que podria donar-se el cas de noves actualitzacions en els reglaments.

Espanya espera tornar a la normalitat turística

A Espanya, tampoc els turistes que vinguen de fora de la Unió Europea no necessitaran estar vacunats, però sí que hauran d'aportar una prova negativa. Així, de cara a la campanya estival, es pretén flexibilitzar l'accés de persones estrangeres per tal de competir amb altres destinacions turístiques, però "encara mantenint la seguretat dels viatges", segons explica la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

També et pot interessar