Espanya deixa d'exigir el certificat de vacunació als turistes extracomunitaris

Per a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, es tracta d'una "notícia excel·lent", sobretot per al sector turístic espanyol

Passatgers d'un vol procedent de Quito a la T4 de Madrid
Passatgers d'un vol procedent de Quito a la T4 de Madrid / Alejandro Martínez Vélez (Europa Press)

Des d'aquest dissabte els viatgers procedents de països extracomunitaris ja poden entrar a Espanya amb un test negatiu de covid-19, segons l'ordre del Ministeri de l'Interior que flexibilitza els requisits, publicada en l'últim Butlletí Oficial de l'Estat.

Segons l'ordre, els viatgers que entren a Espanya per les fronteres aèries o marítimes, siga quin siga el seu lloc d'origen, hauran de presentar algun d'aquests tres certificats: de vacunació, de recuperació —expedit com a mínim onze dies després de la confirmació de la infecció, amb validesa de 180 dies—, o una prova negativa —PCR o similar realitzada en les 72 hores prèvies a l'entrada a Espanya o antígens feta les 24 hores anteriors.

A més, els menors de dotze anys estaran exempts de presentar cap mena de certificat. Així mateix, els passatgers que arriben per via marítima i aèria proveïts d'un certificat covid digital de la UE o reconegut com a equivalent per la Comissió Europea, no hauran d'omplir el formulari de control sanitari SPTH.

D'aquesta manera, Espanya ja no exigeix el certificat de vacunació contra la covid-19 als turistes extracomunitaris i equipara els requisits d'entrada als dels viatgers procedents dels països de la Unió Europea i països associats a Schengen.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha destacat que aquesta equiparació és una notícia excel·lent, sobretot per al sector turístic espanyol, ja que facilitarà que els turistes de fora de l'entorn europeu puguen visitar Espanya aquesta temporada alta "garantint una mobilitat segura".

"Espanya s'està erigint com una de les destinacions més desitjades del món, com ens mostren els indicadors de demanda que mes rere mes van s'acosten als nivells prepandèmia i aquesta mesura accelerarà la recuperació del sector perquè facilita l'entrada de viatgers internacionals", ha afegit Maroto.

També et pot interessar