Naixen a València dos dels porcs espins de l'espècie més gran del món

Les cries s'han d'alimentar amb "minibiberons" cada dos hores durant la nit i el dia

Un cuidador alimenta les dues cries de porc espí amb un biberó de xicotetes dimensions
Un cuidador alimenta les dues cries de porc espí amb un biberó / Bioparc

Bioparc València té entre els seus habitants dues cries de porc espí sud-africà (Hystrix africaeaustralis), l'espècie més gran d'aquest tipus de rosegadors. Quan cresquen, podran arribar als 80 cm i pesar fins a 25 quilos. A més, la cuirassa que tenen per tot el cos els cobreix de pues.

Els progenitors de les cries són Pincho i Puncha, la parella de porcs espins que fa just un any van tindre la primera cria, Tapa. Tot el part va discórrer amb normalitat, però la femella no va col·laborar amb l'equip cuidador i, per això, ha sigut necessari intervindre-hi.

Les dures cries de porcs espins estan dèbils i necessiten una delicada alimentació, que els han de donar a mà i cada dues hores, tant de dia com de nit. Els cuidadors els aporten els nutrients amb minibiberons.

A pesar de la delicada situació, les cries estan començant a guanyar pes gràcies als professionals que han establit un protocol d'actuació per a garantir el màxim benestar. Una vegada cresquen, seran traslladades al parc de Fuengirola.

Porcs espins sud-africans

Aquesta espècie de rosegadors naix coberta de pèl i pues, que a poc a poc, poden arribar a tindre una longitud de 40 centímetres. Aquestes pues de queratina actuen a manera d'armadura i protegeixen aquests animals dels depredadors. Els porcs espins viuen en caus, de vegades, d'altres espècies.

Tot i que la població del porc espí sud-africà es considera estable, es troba en la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa. La principal amenaça d'aquesta espècie és la pèrdua del seu hàbitat, ja que estan perseguits perquè els consideren perjudicials per a l'agricultura.

També et pot interessar

stats