Gelats, pluja artificial i dieta d’estiu: així combaten la calor els animals del Bioparc València

El protocol d’estiu del parc s’avança a causa de les elevades temperatures, que aniran en augment els pròxims dies

Els animals del bioparc combaten la calor amb gelats
Els animals del bioparc combaten la calor amb gelats / Bioparc València
11 de juny 2022 - 12:47

Les conseqüències de l'emergència climàtica són cada volta més notables: les onades de calor cada any arriben abans i amb major intensitat i els animals també en pateixen els efectes. Per això, Bioparc València ha activat el protocol d'actuacions d’estiu amb mesures extraordinàries per a garantir el benestar de les diferents espècies.

Abans que comencen les temperatures més altes, la dieta dels animals s’adapta a les condicions climàtiques. De la mateixa manera que ocorre amb les persones, que en estiu necessitem aliments més frescos, rics en aigua i més lleugers, els menús de les espècies presents al parc es redissenyen per a aportar major hidratació i menor aportació calòrica. 

A més de les zones humides del parc, com el llac dels elefants, les cascades o les ries, davant l’onada de calor els professionals posen en marxa mesures extraordinàries, com ara una la pluja artificial.

Però la iniciativa més cridanera són els gelats i sorbets que es preparen per a espècies com a elefants, goril·les, girafes, lèmurs, lleons o mangabeis entre altres. Aquests pols gegants, a banda de convertir-se en un joc, els nodreixen amb alguns dels seus aliments preferits, com fruita, verdura, carn, peix i cereals. 

També et pot interessar

stats