El Bioparc de València rep un grup de quatre exemplars de bongo oriental

Han arribat des del zoo de Frankfurt (Alemanya) i ja poden contemplar-se al recinte que recrea el bosc equatorial africà

S'estima que només hi ha vora 100 bongos en estat salvatge en tot el món
S'estima que només hi ha vora cent bongos en estat salvatge en tot el món / Bioparc

El Bioparc de València ha rebut un grup de quatre exemplars de bongo oriental, una espècie en "perill crític d'extinció" i amb la qual el parc valencià reforça el seu destacat paper en l'estratègia internacional per a salvar aquest exòtic antílop africà.

Amb menys de cent exemplars en estat silvestre, la caça i la destrucció del seu hàbitat han dut aquesta espècie a una "situació límit" i el repte és garantir la seua supervivència per a repoblar la selva, segons ha informat el parc en un comunicat.

S'estima que cent cinquanta espècies s'extingeixen cada dia, una cada deu minuts, i moltes d'elles possiblement desapareixen abans que es conega la seua existència.

El bongo oriental (Tragelaphus eurycerus isaaci) és un antílop dels boscos africans que es troba en perill crític, segons la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

La seua delicada situació va motivar la mobilització internacional per a garantir-ne la supervivència i, per a això, és fonamental el Programa Europeu de Reproducció en Captivitat en el qual participa "de manera rellevant" el Bioparc de València.

Des del 2013, al parc valencià han nascut quatre cries que han sigut traslladades a altres centres per a crear grups nous. Ara, el parc intensifica la seua funció amb la nova estratègia d'albergar un grup de mascles, per al qual ha rebut quatre bongos que formen un nucli familiar, perquè són el pare i la seua jove descendència, d'entre un i dos anys.

Procedents del zoo de Frankfurt (Alemanya), ja poden contemplar-se al recinte multiespècie de la zona que recrea el bosc equatorial africà. Segons les últimes dades, la població en la naturalesa seria d'uns setanta o huitanta individus, amb l'agreujant que es troben en quatre poblacions aïllades de Kènia. Aquestes xifres ho situarien per davall del llindar de supervivència.

El bongo oriental és la subespècie en més perill d'extinció de totes les que acull el Bioparc de València. Per a tot l'equip de professionals del parc "vetlar pel màxim benestar és, en aquest cas, encara més important en saber que cadascun d'aquests animals suposa una esperança per a evitar l'extinció d'aquest desconegut i majestuós antílop".

També et pot interessar

stats