Naix la Plataforma per a la Investigació Biomèdica de la Comunitat Valenciana

El CIPF alberga el node informàtic que permet emmagatzemar i compartir gran quantitat d'informació de diversos centres valencians.

Naix la Plataforma per a la Investigació Biomèdica de la Comunitat Valenciana
Naix la Plataforma per a la Investigació Biomèdica de la Comunitat Valenciana

El Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF) ha acollit aquest dijous la presentació de la Plataforma per a la Investigació de la Comunitat Valenciana, que té com a objectiu la consolidació i la millora de les infraestructures científiques i tecnològiques al nostre territori. La nova infraestructura informàtica té el node al CIPF i permet emmagatzemar i compartir gran quantitat de dades amb altres centres investigadors de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, com ara la Fundació INCLIVA, l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe i la Fundació FISABIO. 

Entre aquest centre de dades massives hi ha bases de dades genòmiques, bancs de dades de proteïnes, imatges del cervell humà o paràmetres metabòlics, una informació que pot contribuir que es puguen fer nous estudis biològics i a ampliar la investigació a noves teràpies i tractaments. 

"Un objectiu clau en la bioinformàtica és desenvolupar la capacitat de relacionar processos biològics amb models computacionals", destaca la doctora Deborah J. Burks, directora del CIPF. 

La nova plataforma consisteix en "una infraestructura computacional que facilita el tractament d'una gran quantitat de dades i imatges biomèdiques amb models d'ús que tenen una repercussió directa en la pràctica clínica", assenyala Francisco García, responsable de la Unitat de Bioinformàtica del CIPF. 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit 800.000 euros en aquesta nova infraestructura, que està cofinançada amb fons FEDER.

També et pot interessar

stats