Els municipis de l'Alt Palància celebren la paralització de la MAT entre l’Alt Palància i l’Eliana

La CNMC desestima les al·legacions de l'empresa Forestalia i considera que li han caducat els permisos ja aprovats   

Recorregut de la MAT des d'Ojos Negros fins a l'Eliana / À Punt NTC

La Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) ha paralitzat la construcció de la línia de molta alta tensió (MAT) que es vol construir entre la zona de l'Alt Palància—Ojos Negros i l'Eliana, després de desestimar les al·legacions de l'empresa Forestalia. L'organisme estatal considera que han caducat els permisos concedits d'accés i també de connexió. 

La decisió, que suposa la invalidesa de permisos ja aprovats com el de declaració ambiental favorable, s’ha rebut amb molta satisfacció a les comarques afectades, a l'espera que l'empresa puga recórrer-hi en contra. “Estem contents perquè és un primer pas. No només es paralitza la línia, sinó també l’autorització administrativa dels parcs fotovoltaics”, assegura l’alcalde de Viver, Vicente Ferrer.  

De moment, la línia de molta alta tensió de 188 quilòmetres que travessava paratges de l’Alt Palància per a evacuar l’energia produïda a l’Aragó ha quedat paralitzada. La comarca ho celebra, però avisen que l’empresa pot obrir encara la via judicial. “Demanem al Ministeri que anul·le totalment el projecte i que analitze altres evacuacions d’energia”, explica Silvia Gómez, portaveu de la Plataforma Oriwa. 

Els ajuntaments afectats i les plataformes contra la MAT denuncien des de fa quasi dos anys el greu impacte ambiental i paisatgístic. Gómez detalla que en el cas de Teresa, de només 19 quilòmetres quadrats, anaven a situar dotze torres. Al llarg d’estos mesos s’han presentat desenes d'al·legacions contra este macroprojecte per part d'ajuntaments com Teresa, Begís o Viver, que diuen que no deixaran de lluitar fins que es paralitze definitivament. 

També et pot interessar

stats