Els municipis que estan en alerta per calor extrema

Sanitat aconsella no exposar-se en les hores de més sol, protegir-se el cap, evitar l'alcohol i menjar en excés

Portada: Un home camina sense samarreta per un parc / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal ha activat l'alerta sanitària davant l'episodi de calor extrema que esguita el territori, amb temperatures entre 8 i 12 graus per damunt del que és habitual en aquesta època de l'any. L'avís, vigent des de diumenge, s'allargarà fins a almenys dimecres

Aquest dilluns les comarques en alerta per calor alta i extrema són el Comtat, l'Alcoià, la Marina Alta, el Vinalopó Mitjà, l'Alt Vinalopó, els Ports, la Safor, la Vall d'Albaida, la Vall de Cofrents-Aiora, els Serrans, la Plana d'Utiel-Requena, la Costera i el Racó d'Ademús. El llistat complet de municipis pot consultar-se en l'enllaç següent.

Mapa d'alertes per calor extrema a la Comunitat Valenciana
Mapa d'alertes per calor extrema a la Comunitat Valenciana / Generalitat

Com és habitual, en vista a onades de calor, Sanitat difon algunes recomanacions per a fer front a les elevades temperatures. Entre d'altres, aconsella beure molta aigua, dutxar-se els moments de calor més intensa, no exposar-se en les hores de més sol —entre les 12 i les 16 hores—, evitar begudes alcohòliques i menjars abundants, vestir-se amb roba lleugera i ampla, o protegir-se amb cremes solars, barrets i ulleres de sol. 

Document
Consells de Sanitat davant l'episodi de calor extrema
Consulta'l

En cas d'esgotament físic, per pèrdua excessiva dels fluids i sals a causa de la calor, Sanitat apunta que cal descansar en un lloc fresc, beure sucs diluïts en aigua o begudes per a esportistes i acudir al centre de salut si els símptomes duren més d'una hora. Els principals són: maldecap, cansament, debilitat, marejos, nàusees o desmais.

També et pot interessar

stats