Arriba la calor, amb màximes de 38 graus

S'esperen jornades amb màximes per damunt dels 35 graus en punts de l'interior, localment per damunt dels 40 a finals de la setmana

Jove tracta de combatre la calor amb aigua EFE
Jove tracta de combatre la calor amb aigua / Efe

La calor canicular –més pròpia dels dies centrals d'estiu– ha arribat abans d'hora. La setmana passada les temperatures ja van ser inusualment altes per a tractar-se dels primers dies de juny. Segons l'Aemet, la primera quinzena del mes es tracta de l'inici de juny més calorós juntament amb el del 2012, des de l'any 1950.

Aquest episodi de temperatures elevades, amb màximes d'entre 35 i 39 °C a l'interior, i entre els 30 i 35 al litoral, es prolongarà fins al pròxim cap de setmana. Les temperatures seran entre 8 °C i 12 °C superiors a les normals, especialment a l'interior. Al litoral les temperatures es veuen esmorteïdes per les brises marines i, tot i que farà calor, no tindrem temperatures extremes, ni de rècord.

La calor anirà a més al llarg de la setmana. Hui dilluns la calor ja serà més contundent que el cap de setmana. De fet, l'Aemet ja ha activat els primers avisos per altes temperatures a les comarques centrals i al sud del golf de València. Dominarà el sol amb pas de núvols mitjans i alts i calitja. De vesprada creixeran núvols en zones de muntanya del nord, però no deixaran precipitació.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat també ha emés un avís especial amb motiu d’aquest episodi de calor intensa. Així, recomana a municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que facen un seguiment de la situació i dona consells a la població.

Farà calor, però no estem davant temperatures excepcionals

Amb vista a les pròximes jornades continuarem amb temperatures caniculars. A l'interior fregarem els 40, tot i que pareix que no se superaran fins divendres, quan viurem la jornada més calorosa de l'episodi. Precisament no registrarem temperatures de rècord perquè no tindrem una situació clara de ponent, per tant, les temperatures quedaran esmorteïdes per l'acció termoreguladora de les brises a partir de mitjan vesprada. Farà calor, però no estem davant temperatures excepcionals.

També et pot interessar

stats