Moviment contra la Intolerància demana una llei integral contra els delictes d’odi
La Comunitat Valenciana va ser l’any 2018 el lloc on més delictes d’odi es van denunciar, concretament 118.
La Comunitat Valenciana va ser l’any 2018 el lloc on més delictes d’odi es van denunciar, concretament 118. El poble gitano, les persones amb diversitat funcional, el col·lectiu LGTBI, els musulmans i les persones sense sostre són les víctimes d’aquest tipus de delicte. Moviment contra la Intolerància a la Comunitat Valenciana ha demanat aquest dimecres una llei integral contra els delictes d’odi per tal de protegir les minories.
Juntament amb el grup local de València del Consell de Víctimes de Delictes d’Odi i Discriminació (Covidod) i el Servei Jesuïta de Migrants (SJM), han organitzat un acte a València en homenatge a totes les víctimes que han patit i pateixen abusos, emmarcat en el Dia Europeu en Memòria de les Víctimes d’Odi que va tindre lloc el passat dia 22.
Demanen la il·legalització de Vox pel discurs d'odi
Per la seua banda, la Federació Plataforma Trans i l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya han demanat a la Fiscalia General de l'Estat que investigue d'ofici diverses actuacions de la formació d'extrema dreta Vox i algunes manifestacions dels seus dirigents per si constitueixen "delictes d'odi". En cas afirmatiu, reclamen que procedisca a la il·legalització del partit, el discurs del qual relacionen amb l'augment de les agressions a la comunitat LGTBI a la comunitat autònoma, que s'acosten al centenar.
"L'odi és odi i no pot ser llibertat d'expressió", expliquen les organitzacions, que destaquen algunes de les iniciatives de Vox, com la petició a les Corts Valencianes d'oferir-los els noms de les persones que imparteixen cursos de sensibilització LGTBI, "una vulneració de la Constitució espanyola, de la Declaració Universal de Drets Humans i del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals".