Morant assegura que la vacuna espanyola d’Hipra "està molt avançada"

La ministra de Ciència afirma que hi ha un acord de preus i dosis garantides amb la farmacèutica, en contraprestació per la inversió pública

Visita de Sánchez a la multinacional farmacèutica espanyola Hipra, a Amer (Girona)
Sánchez visita la planta de la farmacèutica espanyola Hipra, a Amer (Girona), en una imatge d'arxiu / Fernando Calvo

Una de les vacunes contra la covid que es desenvolupa a Espanya, la que investiga la farmacèutica Hipra, està "molt avançada" i, una vegada se supere la fase III de l'assaig clínic, estarà a punt per a comercialitzar-se, segons ha confirmat aquest dijous la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

En una entrevista en la Cadena Ser, Morant ha assenyalat també que s'ha pactat amb aquesta empresa "unes condicions de preus i de subministraments garantits" per a Espanya, un acord que el govern havia d’assolir, segons ha aclarit, per la inversió pública realitzada en aquest projecte.

Segons ha explicat Morant, aquesta vacuna és fruit de la col·laboració publicoprivada, en què una empresa líder en el sector veterinari es va transformar durant la pandèmia per a desenvolupar aquesta vacuna, i és secundada pel Govern d'Espanya, del qual ha rebut prop de 20 milions per al desenvolupament i producció de les dosis.

Preguntada per la liberalització de la patent d'aquesta vacuna, la responsable de Ciència i Innovació ha assegurat que la voluntat de tots és "facilitar l'accés a la vacuna a la població en general". Per a aconseguir-ho, ha parlat de "moltes" vies. Entre aquestes, "que els països que tenen una millor posició econòmica siguen solidaris amb els que no la tenen".

També et pot interessar

stats