Darias confia que la vacuna espanyola estarà aprovada a mitjan any

La ministra ha explicat que la fase tres de la vacuna Hipra ja s'ha iniciat, amb més de 3.000 voluntaris, i que "avança ràpid"

La ministra de Sanitat
La ministra de Sanitat a Lió, on ha participat en una reunió informal del Consell de la Unió Europea / Twitter: @CarolinaDarias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha confiat aquest dijous que la vacuna espanyola Hipra, actualment en fase tres d'assajos clínics, estarà aprovada a mitjan any.

“La fase tres ja s'ha iniciat amb més de 3.000 voluntaris, i avança ràpid i bé per a, si pot ser, tindre-la aprovada i autoritzada per l'Agència Europea de Medicaments a mitjan any", ha dit Darias en el marc d'una reunió informal amb els seus homòlegs de la Unió Europea. "Anirem pas a pas.”

La responsable de Sanitat té “la millor de les expectatives” sobre els resultats d'aquesta vacuna, que va començar a experimentar-se aquesta setmana amb l'administració a voluntaris en un hospital de Girona.

Segons ha explicat, està compartint aquesta informació amb els seus col·legues europeus. “Estan molt interessats a saber l'avanç següent d'aquesta fase tres”, ha afegit Darias, confiada que l'assaig acredite la seguretat i la tolerabilitat de la vacuna “amb tan bons resultats com ha donat fins ara”.

La ministra va estar aquest dimecres a Lió, on va participar al costat del ministre d'Afers Estangers, José Manuel Albares, en la reunió informal del Consell de la Unió Europea, presidit per França.

Per primera vegada, responsables europeus d'Exteriors i Sanitat van debatre junts com aprofundir les polítiques sanitàries europees, amb l'objectiu de reforçar la posició de la UE en l'escena geopolítica mundial.

Aquest dijous, ja en solitari, s'ha desplaçat a Grenoble, on se celebra aquesta trobada informal que, segons el ministre francés de Sanitat, Olivier Véran, pretén donar a llum al “vertader acte fundador d'una Europa de la Salut”.

També et pot interessar

stats