Comença l'última fase d'assaig de la vacuna espanyola d’Hipra

 La previsió, si els assajos són satisfactoris, és que comence a comercialitzar-se abans de l'estiu

Comença l'última fase d'assaig de la vacuna espanyola d’Hipra / À Punt NTC

Comença l'última fase d'assaig amb la vacuna espanyola del laboratori Hipra. A l'Hospital Clínic de València, l'únic al territori valencià que hi participa, aquest dilluns han començat a injectar la vacuna a les persones voluntàries.

És el cas de Mari Carmen i Rafael, que es van assabentar que l'Hospital Clínic de València buscava persones voluntàries per a inocular-se la vacuna d'Hipra. Es van inscriure i després d'una entrevista i un reconeixement mèdic han rebut la punxada.

En total són 600 les persones que s'han presentat voluntàries per a l'última fase de l'assaig. Els requisits són tindre més de 16 anys i tindre ja almenys una dosi de la vacuna.

Tal com explica en À Punt NTC Jorge Navarro, investigador principal de l'assaig a l'Hospital Clínic, durant els pròxims sis mesos vigilaran els pacients. Els faran cinc visites, amb les corresponents analítiques, on s’anirà veient quina és la resposta. 

El director de l'assaig diu que està tranquil pels bons resultats que fins ara s'estan obtenint de l'estudi. En aquesta tercera fase, l'objectiu és avaluar la seguretat com a dosi de reforç. “Pensem que serà més segura i més potent en la resposta. A més, serà una vacuna fàcil de posar, manipular i conservar”, ha afegit. 

La previsió, si els assajos continuen sent satisfactoris, és que la vacuna espanyola comence a comercialitzar-se abans de l'estiu.

També et pot interessar

stats