Mor Kibo, l'elefant mascle del Bioparc de València

Amb 44 anys, l'animal era un dels elefants més longeus de tot Europa

L'elefant mascle del Bioparc de València, Kibo

Kibo, el mascle d'elefant africà del Bioparc de València, ha mort de manera sobtada tot i que cap evidència podia preveure-ho. Amb 44 anys, l'animal era el tercer elefant més longeu d'Europa.

El dia anterior l'activitat de l'animal es va desenvolupar amb absoluta normalitat i es trobava perfectament fins i tot durant l'entrenament veterinari, en què el personal tècnic té un tracte més pròxim. A primera hora del matí, amb l'inici de les rutines diàries de control, es va trobar mort l'animal. De manera immediata es va posar en marxa un protocol especial amb tot l'equip tècnic i veterinari del parc al qual es va unir un grup de professors de la Unitat d'Histologia i Anatomia Patològica de la Facultat de Veterinària de la Universitat CEU Cardenal Herrera i personal pertanyent a l'Institut d'Investigació en Ciències Biomèdiques.

L'autòpsia, que van dur a terme un conjunt especialitzat de vint professionals, no ha determinat cap conclusió, per la qual cosa s'està fent una profunda anàlisi de les mostres, així com estudis histopatològics, microbiològics i moleculars, amb la finalitat de determinar quina ha sigut la causa de la mort.

Kibo va nàixer a Hannover (Alemanya) i va arribar al Bioparc de València el 2013 procedent de Boras (Suècia), per recomanació del Programa Europeu de Reproducció d'Espècies Amenaçades (EEP) de l'elefant africà (Loxodonta africana) per a conviure amb set individus, sis femelles i un mascle més jove. Aquesta emblemàtica espècie ha patit una disminució de població més del 60% en l'última dècada i està inclosa com a vulnerable a l'extinció en la llista roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa).

Kibo era perfectament recognoscible per la seua impressionant grandària i per tindre un sol clau.

També et pot interessar

stats