Mor als 88 anys Blas Serrano, cofundador de Cárnicas Serrano
L'empresari valencià va situar el negoci familiar entre les companyies més innovadores del sector carni
L'empresari valencià Blas Serrano, cofundador de Cárnicas Serrano, ha mort aquesta matinada als 88 anys d'edat, segons ha informat la mateixa companyia. En un comunicat, remarca que el difunt ha sigut "la vertadera alma mater de la companyia" i destaca "la seua capacitat de treball, la seua creativitat i intuïció, la seua empatia i la seua solidaritat". Elements que, "units a la gran passió per l'atletisme, són alguns dels valors que va saber projectar en l'empresa familiar i que, encara hui, més de seixanta anys després, defineixen la cultura corporativa", afirma l'entitat.
Defensor "a ultrança" del sector agroalimentari en general i del carni en particular, l'esperit associatiu va definir també la trajectòria de Blas Serrano. El valencià compta en el seu rebost amb diverses entitats en què va ser soci, entre d'altres l'Associació d'Indústries de la Carn d'Espanya (Anice) —que també va arribar a presidir—, la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (Fiab), la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana —que va contribuir a fundar— Ainia o l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE). Va ser, a més, un dels impulsors de la fira Expocarne celebrada a València.
Blas Serrano va començar molt jove ajudant els seus pares en el negoci familiar, un xicotet obrador situat al carrer Alboraia de València. Des d'allà eixia cada matí amb la bicicleta farcida de rastres d'embotit per a repartir. D'aquest negoci prendria les regnes quan el seu pare se'n va anar a Amèrica i ho va compaginar amb els estudis de batxillerat i la cura del seu germà Carlos, deu anys menor que ell.
Naixia així el germen de Cárnicas Serrano, empresa liderada per aquest tàndem de germans que la van dirigir-la durant dècades. Blas Serrano va situar-la entre les companyies més innovadores del sector, i va rebre diferents reconeixements de mans de prestigioses institucions europees com Sial, la fira líder mundial d'aliments celebrada a França. Des del naixement al 1959, aquesta empresa familiar amb capital cent per cent valencià ha experimentat un creixement continuat. Hui està especialitzada en la fabricació d'elaborats carnis i té com a missió inspirar els consumidors perquè incorporen a la seua manera de viure hàbits saludables basats en l'equilibri entre una bona alimentació i la pràctica d'exercici físic.
Així mateix, dins de l'ingent llegat per al món de l'atletisme, destaca el fet d'haver establit les bases del Club Cárnicas Serrano, considerat en l'actualitat un dels més destacats d'Espanya, amb reconeguts atletes internacionals.