Montant i Montanejos reprenen a poc a poc la normalitat

Els veïns i veïnes posen el focus a recuperar l’aigua potable i l’activitat turística, principal mitjà de vida a la zona 

El veïnat de Montanejos torna a sa casa una vegada estabilitzat l'incendi / À Punt NTC

El veïnat dels municipis afectats per l’incendi de l'Alt Millars han viscut amb emoció les primeres hores de tornada a casa. A Montant, per exemple, es respira rutina i vida als carrers, encara que queden problemes per resoldre. El subministrament elèctric ja ha tornat, però la qualitat de l’aigua de l’aixeta no està assegurada i han de fer ús de marraixes.

Al poble veí, Montanejos, esperen recuperar com més prompte millor l’activitat turística, principal mitjà de vida al municipi. L’alcalde, Miguel Sandalinas, celebra que “s’estan fent reserves amb normalitat a partir de la setmana que ve”.

Les 1.300 persones evacuades de Montant, Montanejos i la Font de la Reina han sigut les últimes a tornar a casa després de huit nits fora, jornades que han viscut amb inquietud per l’estat de les vivendes, els animals i els horts. Els propietaris dels xicotets comerços també ho han viscut amb intranquil·litat i en tornar han hagut de desfer-se del menjar en mal estat. 

Ara sols esperen recuperar amb el temps el que s’ha perdut i que els visitants tornen a aquesta zona, on l’incendi ha cremat prop de 4.700 hectàrees d’un gran valor ecològic, però també sentimental.

També et pot interessar

stats