Es retiren els tres mitjans aeris mobilitzats pel revifament del foc a l'Alt Millars

Les autoritats demanen no fer "turisme d’incendi" a la zona cremada a l’Alt Millars

Imatges de la zona cremada per l'incendi forestal
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 d'abril 2023 - 08:44 Actualitzat: 01 d'abril 2023 - 16:43

A primera hora de la vesprada s'han retirat els tres mitjans aeris mobilitzats pel Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat aquest dissabte per a atacar diverses reproduccions de l'incendi forestal originat dijous passat a Vilanova de Viver. El foc s'ha donat per controlat aquest divendres, després d'haver cremat 4.700 hectàrees a la comarca de l'Alt Millars.

Al voltant de 1.300 persones de Montant, Montanejos i la Font de la Reina que continuaven evacuades han pogut tornar a casa aquest divendres. Però el perill no ha passat del tot. A pesar que l'incendi s'ha donat per estabilitzat, encara no està extingit, per la qual cosa els bombers continuaran refrescant la zona per a evitar que es produïsca cap revifament. Aquest dissabte es realitzaran vols de reconeixement i també inspeccions per terra per a controlar que no hi ha cap rebrot.

En aquest sentit, les autoritats demanen a la ciutadania que no s'acoste a visitar la zona afectada, el conegut com "turisme d'incendis", i que mantinga la màxima precaució en camins i vies secundàries. La Guàrdia Civil vigilarà tot el cap de setmana i fins dilluns no es reobriran les carreteres.

Passat el pitjor, ja s'han retirat del centre de comandament la majoria dels agents que han intervingut en la lluita per a extingir les flames, com l'UME, bombers de Madrid, Aragó o Castella-la Manxa o el Consorci de Bombers de Castelló, València o Alacant, entre molts més.

Els llocs afectats recuperen progressivament els subministraments bàsics com la llum, l'aigua i la telefonia. A Montanejos, de moment, es desaconsella el consum d'aigua potable, almenys fins que s'analitze, i s'ha organitzat el repartiment de garrafes. Tampoc no hi ha servei de recollida de fem, per la qual cosa, l'Ajuntament demana, a través d'un comunicat emés als veïns, centralitzar les bosses de fem en tres punts del poble.

També et pot interessar

stats