Montanejos celebra la protecció de la Fuente de los Baños

Aquest divendres s'ha publicat al BOE el document definitiu que garanteix la bona salut ambiental del riu i que permet mantindre l'entorn del paratge "per al seu ús i gaudi per part dels banyistes"

Fuente de los Baños, a Montanejos
Fuente de los Baños, a Montanejos / À Punt NTC

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest divendres el document definitiu que suposa la protecció efectiva de la Fuente de los Baños de Montanejos (Alt Millars). En aquest s'indiquen els cabals ecològics que afecten, entre altres, al riu Millars. En el cas de Montanejos els cabals aprovats són compatibles amb el de l'aigua a 25 graus que emana de la Fuente de los Baños i que converteix el lloc en un espai únic a la Comunitat Valenciana per les seues propietats termals.

La singularitat de Montanejos també queda recollida de manera específica al BOE, on es determina que els cabals fixats ho són “per a no produir afecció a la zona protegida de bany del riu Millars a Montanejos". Per a contribuir al compliment d'objectius ambientals de la massa d'aigua s'estableix que "el cabal mínim és de 0,8 m³/s en els mesos de juliol a novembre; 0,9 m³/s al desembre, gener i juny; 1,01 m³/s al febrer, març i maig i 1,12 m³/s a l'abril”.

L'alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas, ha valorat que la publicació del document recull totes les demandes de l'Ajuntament, empresariat i veïns de Montanejos. El primer edil, en aquest sentit, ha destacat que els cabals ecològics aprovats “garanteixen la bona salut ambiental del riu, mantenen l'entorn de la Fuente de los Baños i possibiliten el seu ús i gaudi per part dels banyistes”.

Sandalinas ha remarcat que “els cabals han de tindre en compte la protecció ambiental del riu i també la realitat dels municipis pels quals passa el llit". Per a Montanejos i l'Alt Millars "el riu i la Fuente de los Baños són la principal font de riquesa”.

També et pot interessar

stats