Els millors plans de turisme actiu a Montanejos

Descobreix la història i les possibilitats de turisme actiu del meravellós paratge natural de Montanejos, a l'Alt Millars

Montanejos ofereix un ampli ventall de possibilitats de turisme actiu
28 de maig 2021 - 19:59

Eres un amant del turisme de multiaventura? Montanejos, a l'Alt Millars, ofereix un ampli ventall de possibilitats per a fer esports i conéixer la fauna i la flora d'aquest paratge natural.

David Vizcaino, director de la Fundació de Turisme de Montanejos, explica a 'Terra Viva' que "el control de l'aforament que hi fan des de fa dos anys ha millorat molt la qualitat de l'aigua, de l'arena i de les platges continentals per la disminució de l'impacte humà". El turisme actiu, junt amb la formació mediambiental –indica Vizcaino– "és molt favorable pel baix impacte en el medi natural i perquè permet tindre un turisme no estacionalitzat".

El control de l'aforament que hi fan des de fa dos anys ha millorat molt la qualitat de l'aigua, de l'arena i de les platges continentals per la disminució de l'impacte humà David Vizcaino - director de la Fundació de Turisme de Montanejos

Rafa Bosch, gerent de Máxima Aventura, ens conta totes les possibilitats de multiaventura, entre les quals hi ha ràfting, canoràfting, hidrotrineu (que es desenvolupen en aigües braves), caiac (en aigües tranquil·les), barranquisme al barranc de La Maimona...

Pel que fa a la formació, Montanejos ja disposa d'un centre de formació homologat pel Servef, que imparteix certificats de professionalitat, com el certificat de socorrisme en espais aquàtics naturals.

La font de Los Baños, un dels principals atractius turístics de Montanejos

La font de Los Baños és un dels principals atractius turístics de Montanejos. Manuel Badanes, veí de Montanejos, la defineix com "l'essència de Montanejos". Ens explica que ell mateix comercialitzava aquesta aigua tan especial entre els anys 50 i 60.

La Fuente de los Baños és l'essència de Montanejos Manuel Badanes - veí de Montanejos

I si ens remuntem més arrere en la història, la llegenda diu que en el segle XIII el rei Abu-Zayd va manar construir uns banys per a mantindre les dones del seu harem sempre belles i joves.

La temperatura de l'aigua a la font de Los Baños és de 24 °C. És un brollador amb un cabal aproximat de 6.000 litres per minut, on els veïns prenen el bany durant tot l'any. De fet, com ens diu Juan Miguel Fernández Marín, agent de Desenvolupament Local de Montanejos, hi ha veïns i turistes que segueixen el repte "dotze mesos, dotze banys".

Coneixies aquest repte? El nostre company de 'Bona vesprada' Alfons Ferrandis s'hi va sumar. No t'ho perdes i apunta-t'hi tu també!

També et pot interessar

stats