L'Ajuntament de Montanejos presenta al·legacions contra el pla hidrològic del govern espanyol

El consistori considera que el nou pla suposa una amenaça per a la supervivència dels recursos naturals de l'Alt Millars

Un home i el net beuen a la Fuente de los Baños, a Montanejos / À Punt NTC

El nou pla hidrològic del govern espanyol ha mobilitzat el municipi de Montanejos i gran part de la comarca de l'Alt Millars. L'Ajuntament ha presentat al·legacions contra un pla que –adverteixen– és una gran amenaça per a la supervivència del paratge de la Fuente de los Baños, un dels recursos naturals que més han col·laborat a lluitar contra el despoblament de la comarca castellonenca.

El nou pla hidrològic dissenyat pel govern d'Espanya marca un augment del cabal del riu Millars que posa en perill aquest ecosistema. L'augment de la quantitat d'aigua que discorrerà pel llit del Millars farà que les aigües de la Fuente de los Baños, ara subterrànies, es convertisquen en superficials i que s'òmpliguen de fang i brutícia.

Segons Miguel Sandalinas, alcalde de Montanejos, "el nou pla provocarà una baixada de la temperatura de la Fuente de los Baños, un paratge natural on l'aigua es manté durant tot l'any a 25 graus". Aquest descens de la temperatura de l'aigua faria impossible el bany en un espai on actualment, fins i tot a l'hivern, els turistes acudeixen a submergir-se.

El nou pla hidrològic afectarà, per tant, el turisme de la zona, ja que l’espai natural és un dels entorns més visitats del territori valencià. Les dades de l'oficina de turisme del municipi han registrat 160.000 visitants al paratge el 2021, amb controls d’aforament inclosos.

L'Ajuntament adverteix que es perdrien 150 llocs de treball i que causaria l'empobriment de la comarca de l’Alt Millars, una de les més despoblades de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats