El monestir de Bocairent torna a tindre monges de clausura vint anys després

Tot el poble ha donat la benvinguda a les nou monges carmelites descalces habitaran l’espai 

Les monges han arribat aquesta vesprada a Bocairent / À Punt NTC

Les nou monges carmelites descalces que habitaven el monestir clausura de Piedrahita, a Àvila, han eixit i han arribat ja a la nova destinació: Bocairent (Vall d'Albaida). Sis d’elles són de la Comunitat Valenciana i altres tres, originals de Múrcia. Gràcies a elles, després de vint anys sense activitat, el monestir tornarà a tindre vida religiosa.

Vicent Femenia, rector de la parròquia de l'Assumpció de Bocairent, ha afirmat que aquest és “un dia històric, no només per a la comunitat cristiana, sinó per a tot el poble”. L’alcalde del municipi, Xavi Molina, ha celebrat aquesta decisió i ha assegurat que hi ha una “alegria col·lectiva”, perquè amb aquest canvi “es tanca un capítol que es va iniciar ara fa vint anys amb la clausura del convent”.

La música ha sonat pels carrers per a ser la banda sonora d'un esdeveniment únic. Les filades de Moros i Cristians han participat amb les banderes i l'arribada a la parròquia ha sigut un dels grans actes celebrats.

Segons ha contat el retor, tot el poble està agraït perquè el monestir torne a tindre vida dins les parets. “Ha sigut tot el poble, els que han netejat, els que han ajudat a pujar les coses personals de les monges d'Àvila”, ha contat. Ara, el monestir tornarà a tancar les portes. La clausura de les nou veïnes portaran resos i meditació.

La història del convent

El 2005, Bocairent ja batallava per reclamar que el convent no acabara en mans d'un promotor immobiliari. L'orde dels Agustins l'havia posat a la venda, perquè només quedaven dos monges a l'edifici. Per fer congregació, en calien mínim tres. Per evitar-ho, les dues monges en qüestió, Cecília i Sara, es tancaren a l'edifici i es convertiren així en les heroïnes del poble.

Finalment, el 2006 els Agustins van expulsar de l'orde les monges i la parròquia va comprar l'edifici. Per primera vegada en els seus 450 anys d'història, el convent i el monestir rupestre es van obrir al veïnat, que el va poder visitar. Ara, dèsset anys després, de nou les monges de clausura tornen a habitar-lo.

També et pot interessar

stats