Mojica rep amb “alegria” el Nobel per a les impulsores de les “tisores genètiques” tot i quedar ell exclòs

Assegura que és satisfactori que es premie el camp en el qual treballa, encara que el guardó només serà per a dos biotecnòlogues.

Francisco Mojica, durant la seua intervenció en À Punt Notícies, aquest dimecres

Les biotecnòlogues Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudna han rebut el Premi Nobel de Química 2020 pel desenvolupament de la tecnologia Crispr / Cas9, les anomenades "tisores genètiques", un fet que ha despertat les crítiques de la comunitat científica.

El jurat del prestigiós guardó ha obviat la figura del microbiòleg alacantí Francisco Mojica, investigador de la Universitat d'Alacant, considerat el pare d'aquesta tecnologia, i el científic que va assentar les bases de la Crispr en descobrir que les seqüències genòmiques podrien relacionar-se amb la immunitat als bacteris.

En una entrevista en À Punt Notícies, Mojica, que va iniciar les investigacions l'any 1993, ha dit que està "encantat" pel premi a Charpentier i Doudna, i ha encaixat amb resignació el fet de no haver sigut guardonat. Afirmava que ha rebut la notícia “amb alegria”, perquè al cap i a la fi, el Nobel és per al camp professional en el qual treballa.

Respecte a la situació de la ciència a Espanya, Francisco Mojica ha admés que “no està per a tirar coets” i s’ha referit a la pandèmia actual. Creu que ha posat de manifest la importància que té la ciència per a l’avanç d’una societat. En aquest sentit, creu que el dia que hi haja “un programa de ciència en el prime time televisiu”, la ciència adquirirà la importància que mereix en la societat.

També et pot interessar

stats