El Consell de Ministres aprova oficialment l'especialitat de psiquiatria de la infància i l’adolescència

Fins ara l’especialitat era inexistent i se'n feien càrrec psiquiatres d'adults o pediatres autodidactes

Decret especialitat psiquiatria infantil

La salut mental de la infància i l'adolescència disposa des d'aquesta setmana d'uns professionals amb titulació i formació oficial específica. Fins ara, aquesta especialitat era inexistent i se'n feien càrrec psiquiatres d'adults o pediatres autodidactes que avançaven en els tractaments a força de compartir l'experiència pròpia amb altres companys.  

Però ara l’especialitat de psiquiatria de la infància i l’adolescència afavorirà la detecció i la intervenció precoç en molts trastorns que fins ara passaven desapercebuts.

Hem parlat amb dues psiquiatres de la infància i l'adolescència formades al Regne Unit i França. Ambdues coincideixen que la falta d’aquesta especialitat s'ha traduït, en alguns casos, en infradiagnòstics o tractaments inadequats.

Per això, totes dues valoren el reconeixement oficial que el Consell de Ministres ha atorgat a la seua especialitat. Un treball que va més allà del xiquet o la xiqueta, i que implica informes escolars i psicològics i entrevistes amb la resta de la família. Per això és tan important que existisca una formació específica. 

A més, aquest reconeixement arriba en un moment crucial, ja que la pandèmia ha disparat les alteracions en la salut mental en aquest grup de població que abasta dels 0 als 16 anys.

També et pot interessar

stats