El Ministeri de Sanitat publica un protocol per a la detecció i maneig de casos de Marburg

Des del departament de Darias asseguren que “aquest esdeveniment no suposa un risc en l'actualitat per a la població general”

El brot del virus de Marburg va ser detectat el dia 13 de febrer a Guinea Equatorial
El brot del virus de Marburg va ser detectat el dia 13 de febrer a Guinea Equatorial / À Punt NTC

El Ministeri de Sanitat ha elaborat un protocol d'actuació per a la detecció precoç i maneig de pacients amb el virus de Marburg, similar al de l'ebola, coincidint amb la investigació d'un cas sospitós a València, relacionat amb el brot detectat el dia 13 de febrer a Guinea Equatorial.

Des del departament de Carolina Darias han assenyalat que s'ha iniciat l'estudi del cas detectat a València "per a confirmar-lo o descartar-lo" i han subratllat que durant el procés "s'han implementat totes les mesures necessàries per al control de la transmissió de manera preventiva".

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat ha explicat que els professionals sanitaris implicats en el maneig d'aquests pacients "han de seguir les mesures de prevenció i control de la infecció establides per a aquesta mena de malalties, així com el correcte ús dels equips de protecció individual".

"Espanya disposa d'una xarxa d'unitats d'aïllament d'alt nivell per a malalties infeccioses d'alt risc i la detecció precoç de casos permet valorar que aquest esdeveniment no suposa un risc en l'actualitat per a la població general", han afegit.

El cas sospitós de València correspon a un home de 34 anys que presenta símptomes compatibles amb la malaltia i que va estar a Guinea Equatorial durant un període de temps que es podria correspondre amb el d'incubació i desenvolupament de la malaltia.

El brot es va detectar el 13 de febrer a la província de Kié-Ntem, a l'oest del país i fronterera amb el Camerun i el Gabon, després que l'Organització Mundial de la Salut confirmara la mort d'almenys nou persones per la malaltia.

També et pot interessar

stats