El Ministeri de Sanitat estudia tornar a prohibir fumar en les terrasses

El sector de la restauració veu la proposta amb recel i demana consens abans de prendre la decisió

Una jove fuma un cigarret en una terrassa / À Punt NTC

La prohibició de fumar a les terrasses està damunt la taula del Ministeri de Sanitat. Després que decaiguera la prohibició per la pandèmia de la covid-19, la Generalitat va deixar en mans dels propietaris dels bars la decisió de mantindre o no la limitació. 

El comité antitabac es reuneix aquest dimecres amb Salut Pública per a tornar a avaluar la mesura. Tot perquè la nova ministra de Sanitat, Mónica García, ha mostrat la intenció de reactivar el pla antitabac que recull la recuperació d'aquesta prohibició. Des de l'àmbit de la sanitat aplaudeixen la mesura. “Actualment, es normalitza fumar, i no és un bon missatge per a la població. A més, s’ha demostrat que vapejar o consumir tabac en exteriors augmenta en l’entorn de les terrasses la contaminació fins a un 30%”, ha explicat Cruz González, presidenta de la Societat Valenciana de Pneumologia.  

Mentrestant, el sector de la restauració veu la proposta amb recel i demana prendre la decisió des del consens. “Nosaltres estem en contra de prohibir. El que sí que demanem és que siga una llei per a totes les comunitats autònomes”, ha assegurat el portaveu de Fotur, Víctor Pérez. 

El govern valencià també demana Sanitat parlar abans amb tots els sectors implicats. “Si el govern espanyol pren una decisió espere que es prenga amb l’equilibri entre els informes sanitaris i el consens entre el sector de l’hostaleria”, ha afirmat el president de la Generalitat, Carlos Mazón. La proposta del Ministeri és, de moment, informal i està en estudi, però hui la polèmica és tema de discussió al bar, entre el café i el cigarret.     

També et pot interessar

stats